Nomura: Πήρε την κατιούσα η μετοχή μετά τη βουτιά των κερδών κατά 97%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nomura: Πήρε την κατιούσα η μετοχή μετά τη βουτιά των κερδών κατά 97%
Οι μετοχές της Nomura Holdings σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα άνω των τριών μηνών, μετά την ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών που μετά βίας έδωσαν κέρδος, καθιστώντας πιο επείγοντα τα σχέδια του CEO Kentaro Okuda να διαφοροποιήσει τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας.  

Οι μετοχές της Nomura Holdings σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα άνω των τριών μηνών, μετά την ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών που μετά βίας έδωσαν κέρδος, καθιστώντας πιο επείγοντα τα σχέδια του CEO Kentaro Okuda να διαφοροποιήσει τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας.

Η μετοχή έπεσε έως και 5,7% την Πέμπτη στο Τόκιο, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση που γνώρισε απο τις 27 Απριλίου, πριν αντιστρέψει μέρος αυτής, κλείνοντας τελικά στο -2,47%. Οι ζημιές που συνδέονται με την American Century Investments, μια αμερικανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στην οποία η Nomura έχει μερίδιο, επηρέασαν τα αποτελέσματα για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο.

Τα κέρδη από τη δραστηριότητα σταθερού εισοδήματος δεν θα μπορούσαν να αναπληρώσουν τις αδυναμίες σε άλλους τομείς. Το κέρδος «χτυπήθηκε» από τη μείωση των αναδοχών αλλά και την πτώση των εσόδων στη βασική εγχώρια retail χρηματιστηριακή δραστηριότητα της εταιρείας. Τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο μειώθηκαν κατά 97%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 τριμήνων, χάνοντας τις εκτιμήσεις τεσσάρων αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Η πτώση υπογραμμίζει το ότι η εταιρεία χρειάζεται να υπερβεί την εξάρτησή της από την επιχείρηση σταθερού εισοδήματος. Ο Okuda έχει δεσμευτεί να διαφοροποιήσει τις ροές εσόδων καθώς αναζητά την έξοδο από μια περίοδο προκλήσεων που σημαδεύτηκε από ένα πλήγμα άνω των 2 δισ. δολαρίων από τις συμφωνίες της Nomura με την Αrchegos Capital Management και τις δαπανηρές δικαστικές διαφορές στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider