Autohellas: Εξαγοράζει την «HR Αutomóveis» της Πορτογαλίας - Επεκτείνει τη διεθνή της δραστηριότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Autohellas: Εξαγοράζει την «HR Αutomóveis» της Πορτογαλίας - Επεκτείνει τη διεθνή της δραστηριότητα
Υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά του 85,6% (συμπεριλαμβανομένων 4.4% ιδίων μετοχών, συνολικά 90%) του μετοχικού κεφαλαίου της Πορτογαλικής εταιρείας.

Δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά του 85,6% (συμπεριλαμβανομένων 4,4% ιδίων μετοχών, συνολικά 90%) του μετοχικού κεφαλαίου της πορτογαλικής εταιρείας HR Aluguer de Automóveis S.A. (HR Automóveis), η οποία αποτελεί τον δικαιοδόχο (franchisee) της Hertz International στην Πορτογαλία, υπέγραψε η Autohellas, έναντι τιμήματος 31.500.000 ευρώ.

Εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι κερδοφορίας της HR Automóveis ανά έτος μεταξύ του 2022-2024, είναι πιθανό το τίμημα να αυξηθεί κατά 7.500.000 ευρώ φτάνοντας έως τα 39.000.000 ευρώ.

Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 30-60 ημερών.

Στόχος της συναλλαγής είναι η περαιτέρω μεγέθυνση του Ομίλου Autohellas, αλλά και η δημιουργία σημαντικών συνεργειών σε κοινές επενδύσεις στην τεχνολογία, στην αύξηση της αγοραστικής δύναμης αυτοκινήτων, αλλά και στην περαιτέρω εξέλιξη της εμπορικής πρόσβασης στο τουριστικό προϊόν της Νότιας Ευρώπης. Παράλληλα, η διεύρυνση αυτή, δίνει τη δυνατότητα περισσότερων προοπτικών εξέλιξης και ανάπτυξης των στελεχών και των δυο οργανισμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Στα 117,3 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά από φόρους το β' τρίμηνο

wallet.gov.gr: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 7

gazzetta
gazzetta reader insider insider