Η Credit Suisse δοκιμάζει νέο CEO και νέο πλάνο ανάκαμψης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Credit Suisse δοκιμάζει νέο CEO και νέο πλάνο ανάκαμψης
Η Credit Suisse αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλό της, επιβεβαιώνοντας χθεσινές πληροφορίες της wall street journal. Η τράπεζα είπε επίσης πως θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα ανάκαμψης μόλις εννέα μήνες από το τελευταίο, καθώς φαίνεται να επιχειρεί να μειώσει το μέγεθος της επενδυτικής της μονάδας εν μέσω των διογκούμενων ζημιών.

Η Credit Suisse αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλό της, επιβεβαιώνοντας χθεσινές πληροφορίες της wall street journal. Η τράπεζα ανακοίνωσε, εξάλλου, πως θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα ανάκαμψης μόλις εννέα μήνες μετά το τελευταίο, καθώς φαίνεται να επιχειρεί να μειώσει το μέγεθος της επενδυτικής της μονάδας εν μέσω των διογκούμενων ζημιών.

Νέος CEO αναλαμβάνει ο επικεφαλής της μονάδες διαχείρισης παγίων Ulrich Koerner, στη θέση του Thomas Gottstein, ο οποίος παραιτείται μετά από μια διετή θητεία που σημαδεύτηκε από σκάνδαλα και τεράστιες ζημιές. Η τράπεζα, η οποία κατέγραψε στο β' τρίμηνο μεγαλύτερη της αναμενόμενης ζημία της τάξης των 1,59 δισ. φράγκων (1,65 δισ. δολάρια), σημείωσε ότι το νέο πλάνο περιλαμβάνει την περικοπή του κόστους κατά τουλάχιστον 1 δισ. φράγκα επιπλέον και την αξιολόγηση της μονάδας συναλλαγών τιτλοποιημένων προϊόντων.

Βυθισμένη στα σκάνδαλα

Ο Πρόεδρος της Credit Suisse Alex Lehmann θέλει να οδηγήσει την τράπεζα πίσω στην κερδοφορία -και τη σταθερότητα- μετά από σκάνδαλα, όπως η κατάρρευση της Archegos Capital Management, που διάβρωσαν την επενδυτική εμπιστοσύνη, αποδυνάμωσαν βασικές δραστηριότητες και εξώθησαν τα ταλέντα σε φυγή. Η ελβετική τράπεζα άλλαξε ολόκληρη την διοικητική της ομάδα και το μισό διοικητικό της συμβούλιο τους τελευταίους 18 μήνες σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει την κρίση.

Την τελευταία τριετία έχει βυθιστεί στα σκάνδαλα -ξεκινώντας από το κατασκοπευτικό φιάσκο που οδήγησε στην αντικατάσταση του Tidjane Thiam από τον Gottstein- που την άφησαν να παραπαίει σε μια εποχή που πολλοί ανταγωνιστές της εκμεταλλεύονταν τις δραστήριες αγορές για να ευημερήσουν. Τώρα, με τους φόβους για τον πληθωρισμό και τον πόλεμο στην Ουκρανία να προκαλούν μεγαλύτερη αναταραχή, οι ζημίες της Credit Suisse έφτασαν τα σχεδόν 4 δισ. φράγκα τα προηγούμενα τρία τρίμηνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider