Twitter: Κατώτερα προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου - Δέχτηκε πλήγμα από τις «περιπέτειες» με τον Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Κατώτερα προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου - Δέχτηκε πλήγμα από τις «περιπέτειες» με τον Μασκ
Η Twitter υπολογίζει πως το κόστος που σχετίζεται με την εξαγορά από τον Μασκ ανήλθε περίπου 33 εκατομμύρια δολάρια το β’ τρίμηνο.

Έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών η Twitter στα αποτελέσματα β’ τριμήνου οδηγώντας τις μετοχές σε προσυνεδριακές απώλειες έως και 2%.

Στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε απώλεια 8 σεντ, προσαρμοσμένα, έναντι αναμενόμενων κερδών 14 σεντ, ενώ στα έσοδα ανακοίνωσε 1,18 δισ. δολάρια έναντι 1,32 δισ. δολαρίων.

Ο αριθμός των ημερήσιων ενεργών χρηστών με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων (mDAUs) ανήλθε στα 237,8 εκατομμύρια έναντι 238,08 εκατομμύρια που αναμένονταν, σύμφωνα με την Refinitiv.

Η Twitter ανακοίνωσε ότι τα έσοδα μειώθηκαν κατά 1% σε ετήσια βάση στα 1,18 δισ. δολάρια κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 1,32 δισ. δολάρια.

Η εκκρεμότητα του deal εξαγοράς

Η εταιρεία επέρριψε ευθύνες για τη μείωση των εσόδων στους «κόντρα ανέμους» που φυσούν στην βιομηχανία της διαφήμισης και συνδέονται με το ευρύτερο δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, καθώς και στην «αβεβαιότητα που σχετίζεται με την εκκρεμή εξαγορά της Twitter από μια θυγατρική του Έλον Μασκ».

Δεδομένης της εκκρεμούς εξαγοράς από τον Μασκ, η εταιρεία ανακοίνωσε είπε ότι δεν δώσει guidance για το γ’ τρίμηνο ενώ δεν θα διοργανώσει conference call για την ενημέρωση των αναλυτών.

Τέλος, η Twitter υπολογίζει πως το κόστος που σχετίζεται με την εξαγορά από τον Μασκ ανήλθε περίπου 33 εκατομμύρια δολάρια το β’ τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Τον Οκτώβριο η δίκη με τον Έλον Μασκ, για το deal των 44 δισ. δολαρίων

Μασκ: Προσπαθεί να μπλοκάρει το αίτημα του Twitter για ταχεία δίκη

Προβλήματα στο Twitter για χιλιάδες χρήστες σε ΗΠΑ και Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider