Η H&M τερματίζει οριστικά την παρουσία της στη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η H&M τερματίζει οριστικά την παρουσία της στη Ρωσία
Την οριστική της αποχώρηση από την ρωσική αγορά ανακοίνωσε την Δευτέρα η H&M ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Την οριστική της αποχώρηση από την ρωσική αγορά ανακοίνωσε την Δευτέρα η H&M ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Αναλυτικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρείας που δραστηριοποιείται στο λιανεμπόριο ένδυσης, γνωστοποίησε την απόφασή της να τερματίσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, κάτι που αναμένεται να κοστίσει στην εταιρεία συνολικά περισσότερα από 190 εκατ. δολάρια.

«Μετά από προσεκτική εξέταση της κατάστασης και δεδομένων των συνθηκών, εκτιμούμε πως είναι αδύνατο, να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας στη Ρωσία», ανέφερε χαρακτηριστικά η διευθύνουσα σύμβουλος, Helena Helmersson.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Μαρτίου, η H&M είχε αναστείλει προσωρινά όλες τις δραστηριότητές της στην αγορά της Ρωσίας, ακολουθώντας το παράδειγμα εκατοντάδων εταιρειών παγκοσμίως που αποσύρθηκαν από τη χώρα, αντιδρώντας στην επίθεση στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το Reuters, μέχρι πρότινος η Ρωσία αποτελούσε την έκτη μεγαλύτερη αγορά της H&M, ενώ ο κολοσσός του λιανεμπορίου ένδυσης ανέφερε πως σκοπεύει να ανοίξει προσωρινά ορισμένα από τα καταστήματα στη Ρωσία, ώστε να πουλήσει τα εμπορεύματα που έχουν συσσωρευθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

O Καναδάς επέστρεψε στη Γερμανία επισκευασμένη την τουρμπίνα του Nord Stream

Πτώση Antonov: Η Αθήνα ζητά εξηγήσεις από το Βελιγράδι για το φορτίο

gazzetta
gazzetta reader insider insider