Μασκ: Προσπαθεί να μπλοκάρει το αίτημα του Twitter για ταχεία δίκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Προσπαθεί να μπλοκάρει το αίτημα του Twitter για ταχεία δίκη
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θέλει έναρξη της δίκης το Σεπτέμβριο, αλλά ο Μασκ κατέθεσε αίτημα για να το μπλοκάρει.

Ο Έλον Μασκ κατέθεσε αίτημα κατά του αιτήματος της Twitter για γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης που έχει προκύψει, ύστερα από την απόφαση του να τερματίσει τη συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι δικηγόροι του Μασκ, σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ, ανέφεραν ότι το «αδικαιολόγητο αίτημα» του Twitter, να επισπεύσει τη δίκη της υπόθεσης συγχώνευσης σε δύο μήνες θα πρέπει να απορριφθεί.

Αυτή είναι η τελευταία κίνηση, στην υπόθεση που υπόσχεται να είναι μια σημαντική νομική αναμέτρηση μεταξύ Twitter και Musk. Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο επιδιώκει να επιλύσει μήνες αβεβαιότητας για τις δραστηριότητές της, ενώ ο Μασκ προσπαθεί να αποχωρήσει από τη συμφωνία με αφορμή αυτό που αποκαλεί ως το πρόβλημα του «spam bot» του Twitter.

Το Twitter μήνυσε τον Musk για παραβίαση της συμφωνίας για την αγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας από το δικαστήριο του Ντέλαγουερ να διατάξει τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο να ολοκληρώσει τη συγχώνευση στη συμφωνημένη τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Η εταιρεία ζήτησε να ξεκινήσει η δίκη τον Σεπτέμβριο, επειδή η συμφωνία συγχώνευσης με τον Μασκ λήγει στις 25 Οκτωβρίου.

«Το ξαφνικό αίτημα του Twitter για επιτάχυνση της διαδικασίας μετά από δύο μήνες κωλυσιεργίας και συσκότισης, είναι η πιο πρόσφατη τακτική του για να αποκρύψει την αλήθεια σχετικά με τους spam λογαριασμούς», ανέφερε η νομική πλευρά του Μασκ στο αίτημα της.

Οι δικηγόροι του Μασκ υποστήριξαν ότι η διαμάχη για τους ψευδείς και τους ανεπιθύμητους λογαριασμούς, είναι θεμελιώδης για την αξία του Twitter. Πρόσθεσαν ότι θα απαιτούσε σημαντικό χρόνο για την πλήρη ανακάλυψη των δεδομένων και ζήτησαν ημερομηνία της εκδίκασης για ύστερα από τις 13 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

Το πακέτο χρηματοδότησης της συμφωνίας που δεσμεύτηκε από τις τράπεζες για την εξαγορά του Μασκ, λήγει τον Απρίλιο του 2023. Αυτό σημαίνει ότι εάν η δίκη ξεκινούσε τον Φεβρουάριο και δεν ολοκληρωνόταν μέχρι τον Απρίλιο, η συμφωνία θα μπορούσε να καταρρεύσει.

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει αυτή την κίνηση του Μασκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Gazprom: Πετάει το μπαλάκι στη Siemens αναφορικά με την επαναλειτουργία του Nord Stream 1

Γκεοργκίεβα: Προειδοποίησε για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων αντιμετώπισης του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider