Renault: Μειωμένες κατά 30% οι πωλήσεις οχημάτων στο α' εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Renault: Μειωμένες κατά 30% οι πωλήσεις οχημάτων στο α' εξάμηνο
Η αποχώρηση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας από την αγορά της Ρωσίας έπληξε σημαντικά τις επιδόσεις της εταιρείας στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου.

Σημαντική μείωση που «άγγιξε» το 30% κατέγραψαν οι πωλήσεις οχημάτων της Renault κατά το α' εξάμηνο του 2022, καθώς η αποχώρηση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας από την αγορά της Ρωσίας έπληξε σημαντικά τις επιδόσεις της εταιρείας στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου.

Πιο αναλυτικά, η Renault είδε τις πωλήσεις της σε παγκόσμια κλίμακα να υποχωρούν κατά 29,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, γεγονός που εν πολλοίς οφείλεται στην αποχώρηση από την ρωσική αγορά, η οποία μέχρι πρότινος αποτελούσε τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Renault μετά την Γαλλία.

Εξαιρουμένων των δραστηριοτήτων της Avtovaz και της Renault Ρωσίας, ο αριθμός των πωληθέντων μονάδων μειώθηκε κατά 12% σε ετήσια βάση.

Υπενθυμίζεται πως στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Renault ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πουλήσει την θυγατρική της Renault Russia αλλά και το ποσοστό που κατείχε στην ρωσική Avtovaz.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αέριο: Απόθεμα στην Ιταλία για αντίμετρο σε ενδεχόμενο «στοπ» από τη Μόσχα

Twitter: Άκυρη και παράνομη η προσπάθεια του Μασκ να ακυρώσει το deal των 44 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider