Gap: Δεν κατάφερε ούτε η τελευταία CEO να επαναφέρει την παλιά αίγλη και αντικαθίσταται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gap: Δεν κατάφερε ούτε η τελευταία CEO να επαναφέρει την παλιά αίγλη και αντικαθίσταται
Σε αντικατάσταση της διευθύνουσας συμβούλου Sonia Syngal, προχώρησε η Gap, έπειτα από λίγο παραπάνω από δυο χρόνια που παρέμεινε στο «τιμόνι» της εταιρείας.

Σε αντικατάσταση της διευθύνουσας συμβούλου Sonia Syngal, προχώρησε η Gap, έπειτα από λίγο παραπάνω από δυο χρόνια που παρέμεινε στο «τιμόνι» της εταιρείας. Έτσι, ακόμη ένας επικεφαλής δεν κατάφερε να βοηθήσει την εταιρεία ρούχων να ανακτήσει το στάτους της μεταξύ των Αμερικανών καταναλωτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Gap, ο εκτελεστικός πρόεδρος Bob Martin, πρώην στέλεχος της Walmart, θα υπηρετήσει ως μεταβατικός CEO με άμεση ισχύ, ενόσω η εταιρεία θα αναζητά μόνιμο αντικαταστάτη. Η Gap προσέλαβε, επίσης, το πρώην στέλεχος της Walmart Horacio Barbeito να αναλάβει ως CEO της αλυσίδας Old Navy.

Έμειναν στο ράφι τα XXL

Η αναδιοργάνωση της ηγεσίας έρχεται μετά τα πολλά έτη πτωτικών πωλήσεων στην βασική μάρκα Gap αλλά και, πιο πρόσφατα, μετά τα προβλήματα στην αλυσίδα Old Navy, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ των συνολικών εσόδων.

Πέρυσι το καλοκαίρι η Old Navy λάνσαρε ρούχα σε περισσότερα μεγέθη για να μπορέσει να καλύψει περισσότερες ανάγκες, αλλά η προσπάθεια εκπυρσοκρότησε αφήνοντας την αλυσίδα με υπερβολικά πολλά extra small και extra large μεγέθη και όχι αρκετά μεσαία μεγέθη, που είναι και τα πιο περιζήτητα. Τον Μάιο η εταιρεία είπε ότι θα αλλάξει τη στρατηγική της, μετά και τα απογοητευτικά κέρδη που κατέγραψε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Άκυρη και παράνομη η προσπάθεια του Μασκ να ακυρώσει το deal των 44 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider