Bed Bath & Beyond: Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος, απογοητευτικά τα αποτελέσματα τριμήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bed Bath & Beyond: Αποχωρεί ο διευθύνων σύμβουλος, απογοητευτικά τα αποτελέσματα τριμήνου
Για το τρίμηνο, που ολοκληρώθηκε στις 28 Μαΐου, η εταιρεία εμφάνισε ζημιές ανά μετοχή 2,83 δολαρίων από 1,39 δολάρια που αναμενόταν.

H Bed Bath & Beyond ανακοίνωσε την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της, Mark Tritton, έπειτα από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τριμήνου, τα οποία απογοήτευσαν. Το διοικητικό συμβούλιο γνωστοποίησε πως ο Sue Gove, ανεξάρτητο μέλος του ΔΣ, θα αναλάβει ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος.

Για το τρίμηνο, που ολοκληρώθηκε στις 28 Μαΐου, η εταιρεία εμφάνισε ζημιές ανά μετοχή 2,83 δολαρίων από 1,39 δολάρια που αναμενόταν. Οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 1,46 δισ. δολάρια από 1,95 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για 1,51 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε σχεδόν 9% προσυνεδριακά, ενώ έως τώρα φέτος έχει χάσει 55%, φτάνοντας σε νέο χαμηλό 52 εβδομάδων νωρίτερα αυτό τον μήνα. Την Τρίτη, η μετοχή έκλεισε με πτώση πάνω από 3% στα 6,53 δολάρια.

H Bed Bath & Beyond είναι υπό πίεση από τον ακτιβιστή επενδυτή Ryan Cohen, πρόεδρο της GameStop και ιδρυτή της Chewy. Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η εταιρεία του Cohen, RC Ventures, απέκτησε μερίδιο 10% στην εταιρεία, ζητώντας σαρωτικές αλλαγές, κατακρίνοντας την υψηλή αμοιβή των ανώτατων στελεχών και προτρέποντας σε πώληση ή απόσχιση της αλυσίδας βρεφικών εργαλείων της εταιρείας, Buybuy Baby. Στα τέλη Μαρτίου επήλθε «εκεχειρία», καθώς η εταιρεία συμφώνησε να προσθέσει νέους ανεξάρτητους διευθυντές στο διοικητικό συμβούλιο και να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για την αλυσίδα Buybuy Baby.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider