JPMorgan Chase: Η τράπεζα θα καλύπτει τα ταξιδιωτικά έξοδα των εργαζομένων της για άμβλωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JPMorgan Chase: Η τράπεζα θα καλύπτει τα ταξιδιωτικά έξοδα των εργαζομένων της για άμβλωση
Η ανακοίνωση κυκλοφόρησε ως εσωτερικό memo προς τους εργαζομένους και εξηγεί πως διευρύνονται οι ιατρικές παροχές με ισχύ από τον Ιούλιο. 

Ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον οικονομικό τομέα των ΗΠΑ, η JPMorgan Chase, ανακοίνωσε πως θα καλύπτει τα έξοδα των εργαζομένων της σε περίπτωση που χρειαστεί να ταξιδέψουν σε άλλη Πολιτεία για να πραγματοποιήσουν άμβλωση, με φόντο την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει την καθιέρωση του συνταγματικού δικαιώματος στην άμβλωση.

Σύμφωνα με το CNBC, η ανακοίνωση κυκλοφόρησε ως εσωτερικό memo προς τους εργαζομένους και εξηγεί πως διευρύνονται οι ιατρικές παροχές με ισχύ από τον Ιούλιο.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, πέρα από την περίπτωση της άμβλωσεις, οι επιπλέον παροχές περιλαμβάνουν και τη δυνατότητα ψύξης ωαρίων. Παράλληλα, τα ταξιδιωτικά έξοδα των εργαζομένων θα καλύπτονται και στην περίπτωση που ένας εργαζόμενος είναι δότης οργάνων.

Τη συζήτηση για το δικαίωμα στην άμβλωση άνοιξε εκ νέου στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 2 Μαΐου, όταν το άγνωστο μέχρι στιγμής προσχέδιο του Ανώτατου Δικαστηρίου, διέρρευσε μέσω του Politico, από τότε πληθώρα εταιρειών έχουν ταχθεί υπέρ του δικαιώματος και έχουν λάβει ανάλογα μέτρα.

Η Amazon, η Levi Strauss, η Apple, η Yelp, η Uber και η Citigroup είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν ανακοινώσει πως θα καλύπτους τις ταξιδιωτικές δαπάνες των υπαλλήλων τους για να κάνουν άμβλωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ - Roe v. Wade: Το Ανώτατο Δικαστήριο κατάργησε το δικαίωμα στην άμβλωση

ΗΠΑ: Αντιδράσεις στην απόφαση του που ανατρέπει τον νόμο για το δικαίωμα στην άμβλωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider