Βρετανία: «Σηκώνει άγκυρες» το μεγαλύτερο υβριδικό ferry boat στον κόσμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: «Σηκώνει άγκυρες» το μεγαλύτερο υβριδικό ferry boat στον κόσμο
Στην τελική ευθεία για τη κατασκευή του μεγαλύτερου υβριδικό ferry boat που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα μπαίνει η βρετανική Brittany Ferries.

Στην τελική ευθεία για τη κατασκευή του μεγαλύτερου υβριδικό ferry boat που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα μπαίνει η βρετανική Brittany Ferries, φιλοδοξώντας μέχρι το 2024 να έχει καθελκύσει το γιγαντίαιο Saint-Malo, το οποίο θα συνδέει ακτοπλοϊκώς την Βρετανία με την Γαλλία, διασχίζοντας το στενό της Μάγχης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανακοίνωσή της η βρετανική ναυτιλιακή, το Saint-Malo είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί εντός του 2024, ενώ η συνολική χωρητικότητα των μπαταριών του θα ξεπερνά τις 11,5 Μwh.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, σε δεύτερο χρόνο θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή ενός ακόμα υβριδικού σκάφους, με στόχο της «πράσινη» ακτοπλοϊκή σύνδεση του βρετανικού λιμανιού Πόρτσμουθ με την Καέν στη βόρεια Γαλλία.

«Το μεγάλο μέγεθος της μπαταρίας θα επιτρέψει στα πλοία να λειτουργούν με πλήρη ισχύ, χρησιμοποιώντας τόσο έλικες όσο και όλους τους προωθητήρες για ελιγμούς χωρίς εκπομπές ρύπων εντός και εκτός λιμένων, ακόμη και σε κακές καιρικές συνθήκες», δήλωσε ο Hakan Agnevall, Διευθύνων Σύμβουλος της Wartsila που έχει αναλάβει την καθέλκυση του Saint-Malo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίσημο: Υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ, Ουκρανία και Μολδαβία - «Ιστορική ημέρα για την Ευρώπη»

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ώρα μηδέν για την έκδοση του λογαριασμού σε 700.000 φορολογούμενους

ΣΕΕΠΕ: Μύθοι και αλήθειες για τις τιμές των καυσίμων

gazzetta
gazzetta reader insider insider