Ρωσία: Μετά το εμπάργκο, η Rosneft ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Μετά το εμπάργκο, η Rosneft ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου
Η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της χώρας σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της στην κεντρική Ρωσία ξεκινώντας άμεσα, από αύριο.

Σχέδια για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στη Ρωσία ετοιμάζει η Rosneft και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί της χώρας, στον απόηχο της συμφωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για εμπάργκο στις εισαγωγές «μαύρου χρυσού» από τη Ρωσία, στο πλαίσιο του 6ου πακέτου κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters, η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου της χώρας σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της στην κεντρική Ρωσία ξεκινώντας άμεσα, από αύριο 1η Ιουνίου.

Πέρα από την Rosneft, και άλλοι παραγωγοί πετρελαίου της Ρωσίας εξετάζουν την επαναφορά την παραγωγή τους στα επίπεδα προ των κυρώσεων της Δύσης, κάνοντας λόγο για ενδιαφέρον αγοραστών από το εξωτερικό.

Από την πλευρά της Ουκρανίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κούλεμπα, ανέφερε πως μετά από τις κυρώσεις της ΕΕ στο ρωσικό εμπάργκο, η Μόσχα θα χάσει δεκάδες δισ. δολαρίων σε χρηματοδότηση για τον πόλεμο.

Υπενθυμίζεται πως η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι το η επιβολή του εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας θα είναι μια πολύμηνη διαδικασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Σε βάθος μηνών η εφαρμογή του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Πετρέλαιο: Στα 124 δολάρια το brent μετά το εμπάργκο της ΕΕ -«Φωτιά» στα καύσιμα, στα 2,7 ευρώ η βενζίνη στην Ελλάδα

Μπορέλ: Το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα στερήσει χρήματα από τη Μόσχα

gazzetta
gazzetta reader insider insider