H&M: Συμβιβασμός 36 εκατ. δολαρίων για την υπόθεση με τις «αναξιοποίητες» δωροκάρτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H&M: Συμβιβασμός 36 εκατ. δολαρίων για την υπόθεση με τις «αναξιοποίητες» δωροκάρτες
Από το 2008 η H&M έχει κρατήσει παράνομα τουλάχιστον 18,4 εκατομμύρια δολάρια σε αχρησιμοποίητα υπόλοιπα δωροκάρτας στους δικούς της τραπεζικούς λογαριασμού

Η H&M ήρθε σε συμφωνία συμβιβασμού ύψους 36 εκατ. δολαρίων σε υπόθεση όπου η σουηδική εταιρεία κατηγορήθηκε ότι παρακρατούσε παράνομα εκατομμύρια δολάρια σε δωροκάρτες που οι πελάτες δεν χρησιμοποίησαν ποτέ.

Σύμφωνα με το Reuters, η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς ανακοίνωσε ότι η H&M θα καταβάλει 28,26 εκατομμύρια δολάρια στο κράτος και 7,74 εκατομμύρια δολάρια σε έναν πληροφοριοδότη, τον Γουίλιαμ Φρεντς.

Η Τζέιμς είπε ότι τουλάχιστον από το 2008 η H&M έχει κρατήσει παράνομα τουλάχιστον 18,4 εκατομμύρια δολάρια σε αχρησιμοποίητα υπόλοιπα δωροκάρτας στους δικούς της τραπεζικούς λογαριασμούς, αντί να τα μεταφέρει στο Ταμείο Εγκαταλελειμμένης Περιουσίας της πολιτείας.

Είπε επίσης ότι η H&M είπε επανειλημμένα ψέματα για τις μη πραγματοποιηθείσες μεταφορές λέγοντας ότι μια εταιρεία από το Οχάιο, η οποία δεν είχε καμία υποχρέωση να στείλει τα υπόλοιπα στη Νέα Υόρκη, διαχειριζόταν την επιχείρηση δωροκαρτών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider