Twitter: Υπέρ της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τον Μασκ το δσ - «Σκοπεύουμε να κλείσουμε το deal»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Υπέρ της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τον Μασκ το δσ - «Σκοπεύουμε να κλείσουμε το deal»
Υπέρ της ολοκλήρωσης της συμφωνίας εξαγοράς της Twitter από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ τάχθηκε το διοικητικό συμβούλιο του κολοσσού των social media, τονίζοντας πως «το deal είναι προς το συμφέρον όλων των μετόχων της εταιρείας».

Υπέρ της ολοκλήρωσης της συμφωνίας εξαγοράς της Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων από τον Έλον Μασκ τάχθηκε το διοικητικό συμβούλιο του κολοσσού των social media, τονίζοντας πως «το deal είναι προς το συμφέρον όλων των μετόχων της εταιρείας».

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg News, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας εντός των κύκλων του δσ της Twitter, ανώτατα στελέχη της εταιρείας ανέφεραν πως «σκοπεύουμε να εγκρίνουμε τη συμφωνία εξαγοράς αλλά και την συμφωνία συγχώνευσης», καλώντας ταυτόχρονα τους μετόχους να εγκρίνουν την προσφορά του συνιδρυτή της Tesla για απόκτηση της Twitter έναντι του ποσού των 54,2 δολαρίων/μετοχή.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, η συμφωνία συγχώνευσης περιλαμβάνει μια συγκεκριμένη διάταξη που επιτρέπει στην Twitter να αναγκάσει τον Μασκ να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι, εάν η συμφωνία καταλήξει τελικά στις δικαστικές, η Twitter μπορεί να εξασφαλίσει μια απόφαση που θα υποχρεώνει τον Μασκ να ολοκληρώσει την εξαγορά αντί να καταβάλλει τη χρηματική αποζημίωση του 1 δισ. που προβλέπεται για τυχόν παραβιάσεις της από την πλευρά του συνιδρυτή της Tesla.

Η δήλωση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας έρχεται σε μία χρονική στιγμή που ο Έλον Μασκ εμφανίζεται να κάνει ελιγμούς με στόχο είτε να απορρίψει ή να επαναδιαπραγματευτεί την προσφορά του, εκμεταλλευόμενος την «διχογνωμία» αναφορικά με τον ακριβή αριθμό των πραγματικών χρηστών της πλατφόρμας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλ. Μασκ: Κάλεσμα στην Επ. Κεφαλαιαγοράς να εξετάσει τον αριθμό πραγματικών χρηστών του Twitter

Ο Μασκ δεν αποκλείει χαμηλότερη τιμή για το Twitter - Διαφωνία με τον Αγκραουάλ για το ποσοστό των spams

gazzetta
gazzetta reader insider insider