Έλ. Μασκ: Κάλεσμα στην Επ. Κεφαλαιαγοράς να εξετάσει τον αριθμό πραγματικών χρηστών του Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλ. Μασκ: Κάλεσμα στην Επ. Κεφαλαιαγοράς να εξετάσει τον αριθμό πραγματικών χρηστών του Twitter
Ο Μασκ, CEO της Tesla και της SpaceX, έγραψε σε μια ανάρτηση του στο Twitter την Τρίτη, «Το Twitter ισχυρίζεται ότι > 95% των καθημερινών ενεργών χρηστών είναι πραγματικοί, μοναδικοί άνθρωποι. Έχει κανείς αυτή την εμπειρία;»

Άλλο ένα «επεισόδιο» σημειώθηκε στο «σίριαλ» της απόκτησης του Twitter από τον Έλον Μασκ, καθώς ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος κάλεσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να εξετάσει τους αριθμούς χρηστών του δικτύου.

Ο Μασκ, CEO της Tesla και της SpaceX, έγραψε σε μια ανάρτηση του στο Twitter την Τρίτη, «Το Twitter ισχυρίζεται ότι > 95% των καθημερινών ενεργών χρηστών είναι πραγματικοί, μοναδικοί άνθρωποι. Έχει κανείς αυτή την εμπειρία;»

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γνωρίζει εδώ και χρόνια τις «περίεργες» μετρήσεις του Twitter.

Ο Μασκ συμφώνησε να αγοράσει το Twitter τον περασμένο μήνα για 44 δισ. δολάρια, αλλά έκτοτε είπε ότι η συμφωνία βρίσκεται σε παύση καθώς λαμβάνει υπόψη του τα bots, τα spam αλλά και τα ψεύτικα accounts και ειδήσεις.

Οι επενδυτές ξεπουλάνε τις μετοχές λόγω ανησυχιών ότι ο Μασκ πρόκειται να εγκαταλείψει τη συμφωνία, κάτι που θα τον αναγκάσει να πληρώσει 1 δισ. δολάρια ως προμήθεια. Η μετοχή του Twitter έχει χάσει όλα τα κέρδη από τότε που ο Μασκ αποκάλυψε για πρώτη φορά το μερίδιο του 9% στην εταιρεία στις αρχές του περασμένου μήνα.

Στα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου φέτος, το Twitter αναγνώρισε ότι υπάρχει ένας αριθμός «ψευδών ή spam λογαριασμών» στην πλατφόρμα τουektim;vntaw ότι ο μέσος όρος των ψευδών ή ατόμων λογαριασμών αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5% των ενεργών καθημερινών χρηστών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η εξήγηση του Twitter

«Τον Μάρτιο του 2019, κυκλοφορήσαμε μια λειτουργία που επέτρεπε στους ανθρώπους να συνδέουν πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς μεταξύ τους προκειμένου να εναλλάσσονται εύκολα μεταξύ των λογαριασμών», αποκάλυψε το Twitter.

«Έγινε ένα σφάλμα εκείνη τη στιγμή, έτσι ώστε οι ενέργειες που πραγματοποιούνται μέσω του κύριου λογαριασμού να έχουν ως αποτέλεσμα όλοι οι συνδεδεμένοι λογαριασμοί να υπολογίζονται ως καθημερινοί ενεργοί χρήστες».

Ο Μασκ έχει εκφράσει επανειλημμένα την περιφρόνησή του για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), μεταξύ άλλων στο Twitter τον Οκτώβριο του 2018, όταν αποκάλεσε την υπηρεσία «επιτροπή πλουτισμού των shortseller» και τον Ιούλιο του 2020 όταν έγραψε: «SEC, ακρωνύμιο με τρία γράμματα, η μεσαία λέξη είναι Έλον».

Η SEC κατηγόρησε τον Μασκ για απάτη με securities το 2018, αφού έγραψε στο Twitter ότι σκέφτηκε να «βγάλει» την Tesla από την Wall Street του με 420 δολάρια ανά μετοχή και ότι είχε «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση». Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία διευθέτησης για την επίλυση του ζητήματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Η συμφωνία με το Twitter «δεν μπορεί να προχωρήσει» μέχρι να ξεκαθαριστούν οι ψεύτικοι λογαριασμοί

Ο Μασκ δεν αποκλείει χαμηλότερη τιμή για το Twitter - Διαφωνία με τον Αγκραουάλ για το ποσοστό των spams

Μασκ: Η νομική ομάδα του Twitter με κατηγορεί για παραβίαση της συμφωνίας εμπιστευτικότητας

gazzetta
gazzetta reader insider insider