Ηλέκτωρ vs Intrakat – Watt – Μεσόγειος σε «περιβαλλοντικό» διαγωνισμό 40 εκατ. ευρώ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλέκτωρ vs Intrakat – Watt – Μεσόγειος σε «περιβαλλοντικό» διαγωνισμό 40 εκατ. ευρώ
apovlita
Η θυγατρική της Ελλάκτωρ και η κοινοπραξία των «3» συνεχίζουν μέχρι τέλος σε μια ακόμα διαγωνιστική διαδικασία του ΕΔΣΝΑ στην Ολοκληρωμένη Μονάδα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δ. Αττικής.

Με τους δύο «μονομάχους» που είχαν υποβάλει φάκελο συμμετοχής συνεχίζεται ένας ακόμα «περιβαλλοντικός» διαγωνισμός του ΕΔΣΝΑ, συνολικού ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Ο λόγος για τις «Υπηρεσίες Λειτουργίας, Συντήρησης και Επαύξησης Δυναμικότητας Μονάδων Επεξεργασίας Στραγγισμάτων της Ο.Ε.Δ.Α. Δυτ. Αττικής», μια σύμβαση την οποία θα διεκδικήσουν από τη μία πλευρά η εταιρεία Ηλέκτωρ ΑΕ (θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ στον τομέα περιβάλλοντος – διαχείρισης απορριμμάτων) και από την άλλη η κοινοπραξία Intrakat Α.Ε. – Watt A.E. – Μεσόγειος Α.Ε.

Μπορεί ο προϋπολογισμός ή το αντικείμενο να μην ιντριγκάρουν όπως οι μεγάλες μονάδες αποβλήτων που προωθούνται μέσω ΣΔΙΤ σε Φυλή και Σχιστό (660 εκατ. ευρώ συνολικά), Βόρεια Ελλάδα (200 εκατ.) ή η μονάδα στο Γραμματικό, εντούτοις, είναι δεδομένο ότι οι ισχυροί του χώρου προφανώς και δίνουν το παρών στις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Ο ΕΔΣΝΑ έχει προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό μέσω ανταγωνιστικής διαδικασίας με διαπραγμάτευση. Κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης είναι η «πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά» βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέχεται σε 22.400.000,00€ (πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α.), με δικαίωμα προαίρεσης 16.800.000,00 € (πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α.).

Όπως προκύπτει, στην Α΄ Φάση (επιλογή συμμετεχόντων στη διαδικασία δια υποβολής αιτήσεων συμμετοχής), με βάση τους υποβληθέντες Φακέλους Συμμετοχής και κατόπιν χρονοβόρων δικαστικών εμπλοκών, η αρμόδια Επιτροπή διαγωνισμού, εξέδωσε πρακτικό για τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς, που πληρούσαν τα κριτήρια συμμετοχής και δικαιούνται συμμετοχής στη Β΄ Φάση της διαδικασίας της ανταγωνιστικής διαπραγμάτευσης και οι οποίοι είναι η εταιρεία Ηλέκτωρ ΑΕ και η κοινοπραξία Intrakat Α.Ε. – Watt A.E. – Μεσόγειος Α.Ε.

Όσον αφορά στη Β’ φάση έπρεπε να αποσταλθεί πρόσκληση στους προεπιλεγέντες για την υποβολή αρχικής προσφοράς για συμμετοχή στη διαδικασία Ανταγωνιστικής Διαπραγμάτευσης (Στάδιο Ι) και για υποβολή τελικής προσφοράς - ανάθεση (Στάδιο ΙΙ). Πάντως, ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. διατηρούσε τη δυνατότητα να αναθέσει την παρούσα σύμβαση, με βάση τις αρχικές προσφορές (Β΄ Φάση – Στάδιο Ι) χωρίς διαπραγμάτευση, εφόσον έκρινε ότι καλύπτονται οι ανάγκες του από το περιεχόμενο αυτών,

Να σημειωθεί ότι αρμόδια υπηρεσία συνέταξε τα συνημμένα του τεύχη της Β΄ φάσης διαγωνισμού και εισηγήθηκε την έγκρισή τους και την αποστολή της σχετικής πρόσκλησης στους συμμετέχοντες. Εισήγηση που προ ημερών έγινε αποδεκτή από την Εκτελεστική Επιτροπή, δηλαδή εγκρίθηκε η Πρόσκληση (Β’ Φάση – Στάδιο Ι) προς τους επιλεγέντες συμμετέχοντες για την υποβολή αρχικής προσφοράς και συμμετοχή στη διαδικασία ανταγωνιστικής διαπραγμάτευσης. Κατά συνέπεια, Ηλέκτωρ και κοινοπραξία Intrakat – Watt – Μεσόγειος προχωρούν κανονικά στο επόμενο στάδιο για τις «Υπηρεσίες Λειτουργίας, Συντήρησης και Επαύξησης Δυναμικότητας Μονάδων Επεξεργασίας Στραγγισμάτων» στην Ολοκληρωμένη Μονάδα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δ. Αττικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο έργο στη Βόρεια Ελλάδα «μαζεύει» η ΗΛΕΚΤΩΡ – «Μόνη» η Μυτιληναίος στο ΣΔΙΤ των 200 εκατ. ευρώ

«Κλείδωσε» στην Ηλέκτωρ (Ελλάκτωρ) η μονάδα καύσης των 106 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider