Uber: Προχωρά σε περικοπές κόστους, ως «προνόμιο» θα αντιμετωπίζονται οι προσλήψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Uber: Προχωρά σε περικοπές κόστους, ως «προνόμιο» θα αντιμετωπίζονται οι προσλήψεις
Η Uber σχεδιάζει να μειώσει τις δαπάνες και να επικεντρωθεί στο να γίνει «πιο λιτή» επιχείρηση, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, σε email του προς τους εργαζομένους.

Η Uber σχεδιάζει να μειώσει τις δαπάνες και να επικεντρωθεί στο να γίνει «πιο λιτή» επιχείρηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη «σεισμική αλλαγή» στο επενδυτικό κλίμα, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Dara Khosrowshahi, σε email του προς τους εργαζομένους, σύμφωνα με το CNBC.

«Μετά τα αποτελέσματα, πέρασα αρκετές ημέρες συναντώντας επενδυτές στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη», είπε ο Khosrowshahi στο email, το οποίο εστάλη αργά την Κυριακή. «Είναι σαφές ότι η αγορά βιώνει μια σεισμική αλλαγή και πρέπει να αντιδράσουμε ανάλογα», ανέφερε.

Για να αντιμετωπίσει αυτή την αλλαγή η Uber θα μειώσει τις δαπάνες στο μάρκετινγκ, ενώ θα αντιμετωπίσει τις προσλήψεις ως «προνόμιο», πρόσθεσε. «Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τα οικονομικά στοιχεία μας λειτουργούν προτού τα καταφέρουμε», έγραψε ο Khosrowshahi, τονίζοντας ότι «θα αντιμετωπίσουμε τις προσλήψεις ως προνόμιο και θα εξετάζουμε το πότε και πού θα ενισχύουμε τον αριθμό των εργαζομένων. Θα είμαστε ακόμη πιο σκληροπυρηνικοί σχετικά με το κόστος σε όλα τα επίπεδα», ξεκαθάρισε.

Παράλληλα, ο CEO της Uber είπε πως η εταιρεία θα επικεντρωθεί πλέον στην επίτευξη κερδοφορίας με βάση τις ελεύθερες ταμειακές ροές, και όχι με βάση τα προσαρμοσμένα EBITDA.

Η προειδοποίηση της Uber έρχεται να ακολουθήσει και άλλες εταιρείες τεχνολογίας που έκαναν λόγο για επιβράδυνση στις προσλήψεις. Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook είπε στο προσωπικό ότι θα σταματήσει ή θα επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των θέσεων μεσαίου ή ανώτερου επιπέδου, ενώ η Robinhood ανακοίνωσε πως προχωρά σε περικοπές στο περίπου 9% του εργατικού δυναμικού της.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο τρίμηνο, τα έσοδα της Uber υπερδιπλασιάστηκαν στα 6,9 δισ. δολάρια, καθώς η ζήτηση για τις δραστηριότητές της ανέκαμψε χάρη στη χαλάρωση των περιορισμών για τον Covid. Ωστόσο, την ίδια περίοδο εμφάνισε ζημιές 5,9 δισ. δολαρίων.

Το τελευταίο διάστημα οι τεχνολογικές μετοχές έχουν υποχωρήσει απότομα από τα υψηλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την προοπτική του τέλους του φθηνού χρήματος που ώθησε το ιστορικό ράλι. Ο Nasdaq κατέγραψε την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης, στο μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί απωλειών του από το 2012.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider