Ο Ελον Μασκ θα αναλάβει ρόλο μεταβατικού CEO στην Twitter -Δέσμευσε επιπλέον $7,1 δισ. για την εξαγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ελον Μασκ θα αναλάβει ρόλο μεταβατικού CEO στην Twitter -Δέσμευσε επιπλέον $7,1 δισ. για την εξαγορά
Μετά από τις δεσμεύσεις για επιπλέον χρηματοδότηση 7,1 δισ. δολάρια για την εξαγορά της εταιρείας που εξασφάλισε ο Μασκ.

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα μεταβατικού CEO στην Twitter, αφότου ολοκληρωθεί η συμφωνία πώλησης της εταιρείας στον ιδρυτή της Tesla για 44 δισ. δολάρια, όπως μετέδωσε το CNBC.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μασκ θα αναλάβει τη θέση του CEO για χρονικό διάστημα «μερικών μηνών».

Η εξέλιξη έρχεται μετά από τις δεσμεύσεις για επιπλέον χρηματοδότηση 7,1 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας που εξασφάλισε ο Μασκ.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), ο Μασκ έχει εξασφαλίσει στήριξη από Binance, Brookfield, Fidelity Management & Research, Lawrence J. Ellison Revocable Trust και Qatar Holding.

Πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η μετοχή της Twitter ενισχύεται 2,69% στον απόηχο των σημερινών εξελίξεων.

Ο Μασκ βρίσκεται επί του παρόντος σε συζητήσεις με τον συνιδρυτή του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ για τη συνεισφορά ορισμένων από τις μετοχές του στην εξαγορά. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι ένα δάνειο που είχε δεσμευτεί για τη συμφωνία μειώθηκε σε συνολικό κεφάλαιο 6,25 δισ. δολαρίων από 12,5 δισ. δολάρια.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου κατέληξε σε συμφωνία στις 25 Απριλίου για την εξαγορά του Twitter χρησιμοποιώντας ένα χρηματοδοτικό σχέδιο που ανησύχησε ορισμένους επενδυτές της Tesla. Εκτός από τη δέσμευση των μετοχών του στην Tesla αξίας δεκάδων δισ. δολαρίων για να υποστηρίξει δάνεια περιθωρίου, ο Μασκ έχει δεσμευτεί να «βγάλει στο σφυρί» μετοχές αξίας περίπου 21 δισ. δολαρίων. Δεν είναι σαφές πόσα από αυτό θα προέρχονται από την πώληση ενός μέρους του μεριδίου του στην Tesla. Μέχρι στιγμής έχει πουλήσει περισσότερα από 8,5 δισ. δολάρια σε μετοχές της Tesla για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελον Μασκ: Εξασφάλισε $7,1 δισ. για το Twitter, αναλαμβάνει μεταβατικός CEO- Στους επενδυτές οι Binance, Fidelity και Σαουδάραβας πρίγκηπας

Μπιλ Γκέιτς: «Χειρότερο» μπορεί να κάνει το Twitter ο Μασκ - Ανησυχία για συνωμοσιολογίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider