Φιλόδοξα σχέδια για την ελληνική αγορά έχει η Vivo - «Εγκαίνια» στις 23 Μαΐου με 4 νέα smartphones

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φιλόδοξα σχέδια για την ελληνική αγορά έχει η Vivo - «Εγκαίνια» στις 23 Μαΐου με 4 νέα smartphones
vivo
Τιμές και χαρακτηριστικά των νέων μοντέλων που θα έρθουν στην Ελλάδα - Τα επόμενα βήματα της εταιρείας

Φιλόδοξα σχέδια για την ελληνική αγορά καταστρώνει η Vivo, η κινεζική εταιρεία που συγκαταλέγεται στους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές smartphones παγκοσμίως, και κάνει τα πρώτα της βήματα στην χώρα μας αυτό τον μήνα.

Στόχος της, όπως ανέφεραν τα στελέχη της σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, είναι μέσα σε έναν χρόνο από το λανσάρισμα της στην Ελλάδα, η εταιρεία να περιλαμβάνεται στους πέντε κορυφαίους παίκτες smartphones της εγχώριας αγοράς, φτάνοντας το μερίδιό της άνω του 2%.

Αυτό θα επιτευχθεί αφενός κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μέσα από τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της κι αφετέρου διευρύνοντας περαιτέρω την προϊοντική της γκάμα αρχικά με νέα μοντέλα κινητών και στη συνέχεια με αξεσουάρ και άλλες συσκευές από το οικοσύστημά της, όπως ακουστικά. Η ελληνική αγορά άλλωστε όπως επισημάνθηκε, αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία, καθώς είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία τα προϊόντα της Vivo θα διατίθενται από το σύνολο των μεγάλων αλυσίδων τεχνολογίας.

Ποια είναι η Vivo

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία μετρά ήδη 21 χρόνια ζωής και δραστηριοποιείται στον τομέα των κινητών τηλεφώνων από το 2011, μετά από πολλά χρόνια έρευνας στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Το 2014 η Vivo αποφασίζει να γίνει πιο εξωστρεφής και να επεκταθεί στην ευρύτερη αγορά της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής ενώ το 2017 επεκτείνει εκτός Κίνας και τα κέντρα Έρευνας κι Ανάπτυξής της. Την ίδια περίοδο η εταιρεία συνάπτει αρκετές διεθνείς συνεργασίες της και λίγο αργότερα επικεντρώνεται στην εφαρμογή της τεχνητή νοημοσύνης και άλλων νέων τεχνολογιών στον κλάδο των κινητών. Δύο χρόνια αργότερα συνάπτει συνεργασία με τον γνωστό οίκο οπτικών Zeiss για τις κάμερες των κινητών της και αποφασίζει να κάνει τα πρώτα της βήματα στην αγορά της Ευρώπης, ιδρύοντας το ευρωπαϊκά της γραφεία στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τα οποία και επεκτάθηκε αρχικά, σε έξι αγορές.

Σήμερα η Vivo επικεντρώνεται στην έρευνα κι ανάπτυξη στον κλάδο των κινητών, μέσω των 10 R&D κέντρων που διαθέτει κι έχει κατοχυρώσει πάνω από 3.000 πατέντες. Η κινεζική εταιρεία διαθέτει 7 εργοστάσια παραγωγής, τα οποία παράγουν ετησίως πάνω από 200 εκατ. συσκευές τις οποίες έχουν εμπιστευτεί περί τα 400 εκατ. πελάτες παγκοσμίως από 60 και πλέον χώρες στις οποίες και δραστηριοποιείται.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους, η Vivo έχει παρουσία σε 10 αγορές και συγκαταλέγεται πλέον στους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές από άποψη πωλήσεων κινητών συσκευών της γηραιάς ηπείρου. Στον κλάδο των έξυπνων κινητών τηλεφώνων η εταιρεία δραστηριοποιείται με τρεις σειρές smartphones που ανανεώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα: την προσιτή σειρά Υ, τη νεανική σειρά V και την κορυφαία σε χαρακτηριστικά σειρά Χ, στην οποία η κινεζική εταιρεία συνεργάζεται με τον οίκο οπτικών Zeiss. Πέρα από τα smartphone βέβαια, η Vivo έχει επεκταθεί και στο οικοσύστημα των συσκευών διαθέτοντας earphones, smartwatches, tablet καθώς και αξεσουάρ όπως θήκες κινητών.

Το 2021 αλλά και το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Vivo βρέθηκε στην πρώτη θέση της κινεζικής αγοράς smartphones, συγκεντρώνοντας, σύμφωνα με την Counterpoint, μερίδιο αγοράς της τάξης του 20%, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα την προηγούμενη χρονιά το μερίδιο της έφτασε στο 9%.

Τιμές και χαρακτηριστικά των νέων συσκευών

Στην περίπτωση της χώρας μας, η Vivo κάνει το ντεμπούτο της με τέσσερα νέα smartphones, τα οποία θα φιλοξενηθούν στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων τεχνολογίας αρχής γενομένης από τις 23 Μαΐου.

Συγκεκριμένα τα πρώτα τηλέφωνα που θα λανσαριστούν στην ελληνική αγορά θα είναι τα Vivo V23 5G, Y76 5G, Y33 S και Y01, από τις δύο πρώτες σειρές που προαναφέρθηκαν ενώ ένα μήνα αργότερα θα ακολουθήσει και το πρώτο δείγμα της Vivo X series.

Το Vivo V23 5G αποτελεί την πιο ακριβή πρόταση που θα δούμε στο πρώτο κύμα της Vivo στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια κορυφαία στην κατηγορία της συσκευή, με χαρακτηριστικά όπως οθόνη 6,44 ιντσών, τριπλή κύρια κάμερα ανάλυσης έως 64ΜΡ, διπλή selfie ανάλυσης 50ΜΡ, μνήμη RAM 8/12 GB και αποθηκευτικό χώρο 128/256GB. Επιπλέον, στο συγκεκριμένο μοντέλο κάνει την εμφάνισή του και το μοναδικό χαρακτηριστικό fluorite AG glass, που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει το χρώμα της πλάτης της συσκευής. Το Vivo V23 5G θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά στην τιμή των 549,90 ευρώ.

Το Υ76 5G είναι το δεύτερο 5G smartphone της Vivo στην ελληνική αγορά, στα χαρακτηριστικά του οποίου περιλαμβάνεται μια τριπλή κύρια κάμερα ανάλυσης 50ΜΡ, μνήμη RAM 8GB και 128GB αποθηκευτικού χώρου, καθώς και οθόνη 6,58 ιντσών. Το Vivo Y76 5G θα διατίθεται στην τιμή των 329,90 ευρώ.

Τα Υ33 S και Υ01 αποτελούν τις δύο πιο προσιτές προτάσεις της Vivo για το ξεκίνημα, με την τιμή τους να έχει διαμορφωθεί στα 249,90 και 139,90 ευρώ, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φουντώνει ο ανταγωνισμός στην εγχώρια αγορά smartphones - Δύο νέα brands έρχονται μέχρι το καλοκαίρι

Έρχονται smartphones που φορτίζουν 100% σε 15 μόλις λεπτά

Realme GT2 και GT2 Pro: Δύο νέο ισχυρά smartphones παρουσίασε η realme στο MWC 2022 - Έρχεται το Smartphone με την ταχύτερη φόρτιση στον κόσμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider