Profile: Στο στόχαστρο νέες εξαγορές και ψηφιακά έργα του Δημοσίου

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Profile: Στο στόχαστρο νέες εξαγορές και ψηφιακά έργα του Δημοσίου
Εκτιμήσεις για αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξης του 25% σε σχέση με πέρυσι.

Με νέες εξαγορές και περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της, σχεδιάζει η Profile να διατηρήσει την ανοδική της πορεία, η οποία παρουσίασε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 90% το α' τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία στοχεύει και στα έργα του Δημοσίου που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης φιλοδοξώντας ο παραπάνω συνδυασμός να οδηγήσει σε έσοδα ύψους 25 εκατ. ευρώ για το 2022.

Έμφαση στην εξωστρέφεια

Ειδικότερα, όπως επεσήμαναν τα στελέχη της κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ομίλου στους θεσμικούς επενδυτές, η εταιρεία διαβλέπει θετικές προοπτικές στον χώρο του τραπεζικού και επενδυτικού λογισμικού, αναμένοντας η εν λόγω αγορά να διπλασιαστεί στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια. Οι εν λόγω προοπτικές μάλιστα ενισχύονται για την Profile μετά και την εξαγορά της Centevo πέρυσι, η οποία εμπλούτισε το πελατολόγιο της εταιρείας με μεγάλες επιχειρήσεις από την αγορά της Σκανδιναβίας. Στόχος για την συνέχεια είναι η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας, η οποία θα προκύψει από την προώθηση πρόσθετων προϊόντων και λύσεων της Profile στους πελάτες αυτούς και η οποία εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε έσοδα ύψους 7 εκατ. ευρώ. Αρωγός σε αυτό και η περαιτέρω εξέλιξη των λύσεων της Profile μέσω του τμήματος R&D που διαθέτει, προκειμένου τα προϊόντα να διατηρούνται στην αιχμή της τεχνολογίας και να καλύπτουν τις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών. «Το υψηλό περιθώριο κέρδους μας δίνει την ευκαιρία να επενδύουμε σε Έρευνα κι Ανάπτυξη, προσφέροντας λύσεις που είναι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Στόχος για την συνέχεια είναι το λογισμικό μας να είναι cloud first ή και να φτάνει στον τελικό πελάτη σε μια λογική B2B2C από B2B που είναι σήμερα» επεσήμανε ενδεικτικά ο CEO της εταιρείας, Ευάγγελος Αγγελίδης.

Στο στόχαστρο έργα του Δημοσίου

Εντατική θα είναι στο μέλλον και η διεκδίκηση ψηφιακών έργων του Δημοσίου. Συγκεκριμένα η Profile φιλοδοξεί να αναλάβει, μόνη της ή ως κοινοπραξία, έργα συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ μέχρι και το 2026. Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία έχει προϋπηρεσία στην υλοποίηση τέτοιων έργων, έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς το ηλεκτρονικό πινάκιο για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και έχοντας θέσει σε παραγωγική λειτουργία το σύστημα ηχογράφησης – αποηχογράφησης πρακτικών στις ποινικές δίκες για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στα πρωτοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιά. Το εν λόγω σύστημα μάλιστα επεκτείνεται και στο σύνολο των Ποινικών Δικαστηρίων της χώρας. «Ο στόχος μας πριν από έναν χρόνο ήταν να συμμετέχουμε σε έργα του Δημοσίου συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ. Σήμερα έχουμε ήδη υπογράψει ή έχουμε επιλεγεί και περιμένουμε τις υπογραφές για έργα αξίας 15 εκατ. ευρώ και διεκδικούμε ακόμη έργα ύψους 50 εκατ. ευρώ. Ξεκινάμε δηλαδή από μια βάση έργων αξίας 65 εκατ. ευρώ η οποία θα μπορούσε μέσα στην επόμενη τετραετία, να φτάσει και τα 100 εκατ. ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελίδης.

Το βλέμμα σε νέες εξαγορές

Αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, η Profile θα επιτύχει την τρέχουσα χρονιά αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξης του 25% σε σχέση με πέρυσι. Σε αυτό θα μπορούσε να συμβάλλει βέβαια πέρα από την οργανική ανάπτυξη και κάποια νέα εξαγορά, η οποία είτε θα επεκτείνει την γεωγραφική παρουσία της εταιρείας είτε θα εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των λύσεων που προσφέρει στους πελάτες της. Την προοπτική νέων εξαγορών, μάλιστα, ενισχύουν και τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας τα οποία ανέρχονται σε 16 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 9 αποτελούν το «καθαρό ταμείο». «Διαθέτουμε επαρκή ρευστότητα για νέες επενδύσεις κι εξαγορές. Όποια κίνηση όμως θα γίνει προσεκτικά και στη σωστή χρονική στιγμή» ανέφερε σχετικά ο CEO της Profile, απαντώντας σε ερώτηση επενδυτή.

Τα μεγέθη της εταιρείας

Να θυμίσουμε ότι το 2021 έκλεισε για την Profile με κύκλο εργασιών 20,1 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε ενοποιημένο επίπεδο της τάξης του 34%. Οι επαναλαμβανόμενες πωλήσεις ανήλθαν στα επίπεδα του 70% επί του συνόλου, γεγονός που προσδίδει ασφάλεια στις εκτιμήσεις για την τρέχουσα χρονιά. Τα Κέρδη προ Αποσβέσεων, Τόκων και Φόρων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 28% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ανερχόμενα σε € 5,5 εκατ. με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται στα επίπεδα του 27,3%. Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 131% σε € 2,2 εκατ. Σημειώνεται, ό,τι τα αναμορφωμένα EBITDA του Ομίλου χωρίς την επίπτωση έκτακτων και μη επαναλαμβανόμενων γεγονότων, (όπως η λογιστική απεικόνιση των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών στα στελέχη του Ομίλου), ανήλθαν σε € 5,7 εκατ. και τα αναμορφωμένα κέρδη μετά φόρων του Ομίλου (χωρίς την επιβάρυνση από αποσβέσεις προερχόμενες από την λογιστική υπεραξία αύλων στοιχείων ενεργητικού των εταιρειών Login και Centevo, κατά την ημέρα της εξαγοράς τους) ανέρχονται σε € 2,9 εκατ. Με αυτά τα δεδομένα η διοίκηση σκοπεύει να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, τη διανομή μερίσματος της τάξεως των €770 χιλ., που αντιστοιχεί σε €0,064 ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Profile: Άνοδος τζίρου και κερδοφορίας το 2021 - Πρόταση για διανομή μερίσματος 0,064 ευρώ ανά μετοχή

Profile: Υπερδιπλασιασμός κερδοφορίας το 2021 - Στα 20,1 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών

Profile: Επίτευξη στόχων με ιστορικά υψηλά μεγέθη το 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider