Η Walmart ετοιμάζεται για προσλήψεις 50.000 εργαζομένων καθώς επεκτείνει τις δραστηριότητές της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Walmart ετοιμάζεται για προσλήψεις 50.000 εργαζομένων καθώς επεκτείνει τις δραστηριότητές της
Walmart
Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες, ο «γίγαντας» της λιανικής πώλησης, αναζητά εργαζόμενους για τις θέσεις προσωπικών αγοραστών, οδηγών delivery και ειδικούς στην ανάλυση δεδομένων. 

Στην πρόσληψη 50.000 εργαζομένων μέχρι τα τέλη Απριλίου στοχεύει η Walmart, στις ΗΠΑ, καθώς ελπίζει στην ανάπτυξη των νέων δραστηριοτήτων της σε τομείς όπως οι online πωλήσεις και η διαφήμιση.

Στόχος της εταιρείας είναι να επεκταθεί πέρα από τον κλάδο των «μεγάλων» σούπερ μάρκετ στη χώρα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της στον διαφημιστικό κλάδο και λανσάροντας την υπηρεσία delivery «απευθείας στο ψυγείο» σε περισσότερες αγορές των ΗΠΑ.

Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες, ο «γίγαντας» της λιανικής πώλησης, αναζητά εργαζόμενους για τις θέσεις προσωπικών αγοραστών, οδηγών delivery και ειδικούς στην ανάλυση δεδομένων, μεταξύ άλλων.

Ήδη, η Walmart είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στις ΗΠΑ, στον ιδιωτικό κλάδο, με περίπου 1,6 εργαζόμενους, όμως δεδομένης της «πίεσης» που επικρατεί στην αμερικανική αγορά ίσως συναντήσει «εμπόδια» στην κάλυψη των νέων θέσεων εργασίας, καθώς θα πρέπει να «ανταγωνιστεί» τον κλάδο της εστίασης, του λιανικού εμπορίου και τις εταιρείες που αυξάνουν το ωρομίσθιο τους και προσφέρουν extra παροχές για να προσελκύσουν νέους εργαζόμενους.

Ο κατώτατος μισθός στη Walmart ανέρχεται σε 12 δολάρια/ώρα και είναι χαμηλότερος από αυτό των ανταγωνιστών του, όπως η Target και η Amazon, οι οποίες έχουν ανεβάζει το ωρομίσθιο τους στα 15 δολάρια, στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNBC, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως το μέγεθος της walmart δίνει στους εργαζόμενους την ευκαιρία να ανελιχθούν σε υψηλότερα κλιμάκια και τόνισε πως το ωρομίσθιο για τους εργαζόμενους σε θέσεις ευθύνης, όπως οι υπεύθυνοι ομάδας ή τμημάτων στα καταστήματα φτάνει μέχρι και τα 26 δολάρια. Ενώ για τις ανώτερες θέσεις στις αποθήκες το ωρομίσθιο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 30 δολάρια.

Μάλιστα, η Walmart έχει επιχειρήσει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό προσφέροντας στους εργαζόμενους της προγράμματα όπως το «Live Better U», το οποίο καλύπτει το κόστος των πανεπιστημιακών σπουδών και εκπαιδευτικών βιβλίων.

Επιμέλεια Χρυσάνθη Στέτου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Walmart: Με 3 δισ. δολάρια η επιστροφή στην κερδοφορία - Προβληματισμός για την αύξηση των τιμών

Walmart: Σχέδια για δημιουργία κρυπτονομίσματος και NFT

Walmart: Θα προσλάβει πάνω από 3.000 οδηγούς - Επεκτείνει το δίκτυο delivery στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider