Η Goldman Sachs φεύγει από τη Ρωσία - Η πρώτη τράπεζα της Wall Street που το κάνει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Goldman Sachs φεύγει από τη Ρωσία - Η πρώτη τράπεζα της Wall Street που το κάνει
«Η Goldman Sachs τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία σε συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις αδειοδότησης», δήλωσε εκπρόσωπος της Goldman.

Η Goldman Sachs αποχωρεί από τη Ρωσία, καθιστώντας την μια από τις πρώτες μεγάλες παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες που το πράττει μετά την εισβολή της χώρας στη γειτονική της Ουκρανία.

Η τράπεζα ανακοίνωσε την Πέμπτη πως εργάζεται για την απόσυρση των δραστηριοτήτων της από την Ρωσία.

«Η Goldman Sachs τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις αδειοδότησης», δήλωσε μια εκπρόσωπος της τράπεζας. «Εστιάζουμε στην υποστήριξη των πελατών μας σε όλο τον κόσμο για τη διαχείριση ή το κλείσιμο προϋπαρχουσών υποχρεώσεων στην αγορά και τη διασφάλιση της ευημερίας των ανθρώπων μας».

Οι περισσότερες μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ είχαν περιορισμένες δραστηριότητες στη Ρωσία, μια γεωγραφικά μεγάλη χώρα με σχετικά μικρή οικονομία. Η Citigroup είχε τη μεγαλύτερη έκθεση στο τέλος του 2021 στα 9,8 δισ. δολάρια.

Η Goldman εκτιμάται ότι έχει συνολική έκθεση 940 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 650 εκατ. δολαρίων σε πίστωση, ή λιγότερο από 10 μονάδες βάσης του συνολικού ενεργητικού της, σύμφωνα με αναλυτές της Bank of America.

Ενώ η Goldman κλείνει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, εξακολουθεί να διευκολύνει τις συναλλαγές σε χρεόγραφα που συνδέονται με τη χώρα, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο ήταν και το πρώτο μέσο που δημοσιοποίησε την κίνηση της τράπεζας.

«Στον ρόλο μας ως διαπραγματευτές μεταξύ αγοραστών και πωλητών, βοηθάμε τους πελάτες μας να μειώσουν τον κίνδυνο σε ρωσικά χρεόγραφα που διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά, χωρίς να επιδιώκουμε να κερδοσκοπήσουμε», ανέφερε η τράπεζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider