Glencore: Θα καταβάλει 1,5 δισ. δολάρια ώστε να κλείσει δικαστικές εκκρεμότητες για δωροδοκίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Glencore: Θα καταβάλει 1,5 δισ. δολάρια ώστε να κλείσει δικαστικές εκκρεμότητες για δωροδοκίες
Συνολικά κεφάλαια ύψους 1,5 δισ. δολαρίων θα διαθέσει η αγγλο-ελβετική εξορυκτική εταιρεία Glencore ώστε να διευθετήσει δικαστικές εκκρεμότητες που αφορούν κατηγορίες για δωροδοκία και χειραγώγησης της αγοράς.

Συνολικά κεφάλαια ύψους 1,5 δισ. δολαρίων θα διαθέσει η αγγλο-ελβετική εξορυκτική εταιρεία Glencore ώστε να διευθετήσει δικαστικές εκκρεμότητες που αφορούν κατηγορίες για δωροδοκία και χειραγώγησης της αγοράς, στον απόηχο των ανακοινώσεών της για τις επιδόσεις της κατά το σύνολο του 2021.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Reuters, ο κολοσσός στον κλάδο της εξόρυξης μεταλλευμάτων βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά ερευνών σε αρκετά κράτη ανά τον κόσμο (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Βραζιλία) αναφορικά με τις δραστηριότητές της στην Νιγηρία, τη Βενεζουέλα και την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ενώ η διοίκηση της εταιρείας παραδέχθηκε πως κατά το παρελθόν έχει επιδείξει «ανάρμοστη συμπεριφορά».

Παράλληλα, η διοίκηση της Glencore, δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου της Γκάρι Ναγκλ, εξέφρασε την πρόθεσή της να επανορθώσει για τις πρακτικές που χρησιμοποίησε κατά το παρελθόν, την στιγμή όμως που οι ρυθμιστικές αρχές σε Ελβετία και Ολλανδία είναι έτοιμες να ξεκινήσουν νέες έρευνες σε βάρος της εταιρείας που σχετίζονται με κατηγορίες για διαφθορά και δωροδοκία.

«Εργαστήκαμε σκληρά για να διορθώσουμε τις παθογένειες του παρελθόντος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Glencore.

Παράλληλα, η αγγλο-ελβετική εταιρεία ανακοίνωσε πως τα προσαρμοσμένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 21,32 δισ. δολάρια για το σύνολο του 2021, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς για EBITDA 21,24 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση της εταιρείας από την ίδρυσή της.

Τα καθαρά κέρδη για το προηγούμενο έτος ανήλθαν στα 4,97 δισ. δολάρια, ενώ το 2020 η Glencore είχε αναφέρει ζημιές ύψους 1,9 δισ. δολαρίων. Τέλος, η εξορυκτική εταιρεία γνωστοποίησε πως το μέρισμα που θα καταβάλει στους μετόχους της θα ανέλθει στα 4 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider