Volvo: Επενδύσεις σχεδόν 1 δισ. ευρώ για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volvo: Επενδύσεις σχεδόν 1 δισ. ευρώ για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων
Η Volvo επενδύει 10 δισ. σουηδικές κορόνες (περίπου 960 εκατ. ευρώ) στο εργοστάσιο της Τορσλάντα για την παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς.

Η Volvo επενδύει 10 δισ. σουηδικές κορόνες στο εργοστάσιο της Τορσλάντα για την παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς. Η εταιρεία στοχεύει να προσφέρει στους πελάτες της μεγαλύτερη αυτονομία, συντομότερη φόρτιση και πιο χαμηλά κόστη, καθώς και να θέσει νέα πρότυπα στην ασφάλεια των αυτοκινήτων και τη βιωσιμότητα.

Οι συγκεκριμένες επενδύσεις οδηγούν στην πραγματοποίηση του στόχου της Volvo να γίνει ένας κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030. Θα υπάρξει αναβάθμιση του τμήματος βαφής που περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέων μηχανημάτων και την εφαρμογή νέων μεθόδων, οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν τη συνεχή προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών θα ενοποιεί τις μπαταρίες με τη δομή του δαπέδου του αυτοκινήτου, ενώ η μονάδα τελικής συναρμολόγησης ανακαινίζεται για τη φιλοξενία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς.

Οι εφοδιαστικές γραμμές επίσης θα ανακαινιστούν, με βελτίωση της ροής των υλικών και της μεταφοράς υλικών και εξαρτημάτων μέσα στο εργοστάσιο. Η εταιρεία θα επενδύσει επίσης σε εγκαταστάσεις γύρω από το εργοστάσιο, όπως οι χώροι για διάλειμμα, αποδυτήρια και γραφεία, που βελτιώνουν περαιτέρω το περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Το εργοστάσιο της Τορσλάντα έχει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 αυτοκινήτων και συγκαταλέγεται στις πλέον μακρόβιες παραγωγικές εγκαταστάσεις της Volvo. Σήμερα λειτουργεί σε τρεις βάρδιες και απασχολεί περίπου 6.500 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Volvo και Northvolt χτίζουν Mega - εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Σουηδία

Tesla: Ανακαλούνται περισσότερα από 26.600 οχήματα εξαιτίας προβλημάτων στο λογισμικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider