Tesla: Αναβάθμιση του αξιόχρεου από την Moody's κατά δύο βαθμίδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Αναβάθμιση του αξιόχρεου από την Moody's κατά δύο βαθμίδες
Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Tesla κατά δύο βαθμίδες από Ba3 σε Ba1 προχώρησε η Moody's, καθώς ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως ο τεχνολογικός κολοσσός του Έλον Μασκ θα διατηρήσει τα σκήπτρα του ως ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Tesla κατά δύο βαθμίδες από Ba3 σε Ba1 προχώρησε η Moody's, καθώς ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως ο τεχνολογικός κολοσσός του Έλον Μασκ θα διατηρήσει τα σκήπτρα του ως ο κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το Reuters, η Moody's επιβεβαίωσε ότι οι προοπτικές της Tesla παραμένουν θετικές, υπογραμμίζοντας πως η εταιρεία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία, βελτιώνοντας σημαντικά την κερδοφορία της.

Σύμφωνα με την Moody's, η ρευστότητα της Tesla αναμένεται να παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα, τονίζοντας ωστόσο πως η αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά των EV ενδεχομένως θα ασκήσει πίεση στα περιθώρια κέρδους της εταιρείας κατά το ερχόμενο έτος.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως τα κέρδη της αμερικανικής εταιρείας στο γ' τρίμηνο ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street, καθώς η Tesla κατόρθωσε να ξεπεράσει τα προβλήματα τροφοδοσίας ανταλλακτικών κι έλλειψης ημιαγωγών που έπληξαν τον κλάδο, καταφέρνοντας να σπάσει για έκτο διαδοχικό τρίμηνο το ρεκόρ στις παραδόσεις οχημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: Ρεκόρ παραδόσεων το τελευταίο τρίμηνο του 2021 με 308.000 οχήματα

Ηλεκτροκίνηση: Tesla και BYD κυριάρχησαν για τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα - Η λίστα

Η Nikola αποσύρει την αγωγή εις βάρος της Tesla, για 2 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider