Intel: Επένδυση «μαμούθ», 20 δισ. δολάρια για εργοστάσιο ημιαγωγών στο Οχάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intel: Επένδυση «μαμούθ», 20 δισ. δολάρια για εργοστάσιο ημιαγωγών στο Οχάιο
Intel
Το εργοστάσιο θα δημιουργήσει 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό.

Η Intel σκοπεύει να ανακοινώσει μια νέα επένδυση ύψους 20 δισ. δολαρίων για την κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου παραγωγής ημιαγωγών και μικροτσίπ κοντά στο Κολόμπους του Οχάιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Το εργοστάσιο θα δημιουργήσει 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας και θα έχει τουλάχιστον 2 μονάδες που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την παραγωγή ημιαγωγών. Νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν επίσης στις δραστηριότητες κατασκευής αλλά και σε κοντινές επιχειρήσεις.

Είναι μια προσπάθεια του τεχνολογικού κολοσσού να αυξήσει την αμερικανική παραγωγή τσιπ υπολογιστών καθώς οι χρήστες επηρεάζονται από την έλλειψη βασικών ανταλλακτικών.

Προσπάθεια απεξάρτησης

Ο επικεφαλής της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ, θα έχει αργότερα μέσα στην Παρασκευή συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο, από την οποία αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την επένδυση της εταιρείας.

Ο Γκέλσινγκερ, που ανέλαβε τον ρόλο του CEO της Intel πέρυσι, έχει αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις της εταιρείας στη μεταποίηση, συμβάλλοντας στη μείωση της εξάρτησης των ΗΠΑ από ξένους κατασκευαστές ημιαγωγών ενώ έχει ασκήσει πιέσεις στο Κογκρέσο για την έγκριση κινήτρων που θα αυξήσουν την αμερικανική παραγωγή τσιπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Intel επενδύει 7 δισ. δολάρια σε εργοστάσιο ημιαγωγών στη Μαλαισία

gazzetta
gazzetta reader insider insider