Intrakat: Προχωρά σε ΑΜΚ έως 51 εκατ. ευρώ – «Ανοίγει χώρο» για νέους επενδυτές

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intrakat: Προχωρά σε ΑΜΚ έως 51 εκατ. ευρώ – «Ανοίγει χώρο» για νέους επενδυτές
Ποσό 20 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει έργα ΑΠΕ, 15 εκατ. ευρώ σε ΣΔΙΤ, Παραχωρήσεις, ακίνητα. Πώς θα συμμετέχουν οι βασικοί μέτοχοι.

Τη διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης της εισηγμένης εκκίνησε το Διοικητικό Συμβούλιο της κατασκευαστικής Intrakat, συμφερόντων ομίλων Σ. Κόκκαλη. Η Intrakat προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου που μπορεί να ανέλθει σε επίπεδα έως 51,351 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα όσα έχει ήδη αναφέρει το insider από τα τέλη του 2021. Επί της ουσίας, η εισηγμένη, υπό τον CEO Πέτρο Σουρέτη, υλοποιεί το σχέδιο ενίσχυσης της κεφαλαιακής της διάρθρωσης όπως αυτό είχε αναφερθεί κατά την γενική συνέλευση των μετόχων το Δεκέμβριο. Στόχος της ΑΜΚ είναι να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι επερχόμενες προοπτικές που αφορούν στους 4 πυλώνες δραστηριοποίησης της Intrakat και συγκεκριμένα τα νέα και εκτελούμενα κατασκευαστικά έργα υποδομών, τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά & φωτοβολταικά πάρκα, έργα storage κλπ), τα έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεων καθώς και τα έργα Real Estate στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως προκύπτει από την έκθεση του Δ.Σ. της Intrakat, η μητρική Intracom Holdings θα ασκήσει τα δικαιώματα που της αναλογούν (μέσω όμως και της θυγατρικής Intracom Technologies η οποία κατά πληροφορίες θα κατέχει περίπου 13%, άρα η μητρική πέριξ του 24%), ο Δ. Κούτρας θα συμμετέχει με μικρό αριθμό, ενώ με μικρότερο ποσοστό σε σχέση με τα δικαιώματα που τους αναλογούν θα δώσουν το «παρών» οι Π. Σουρέτης και Δ. Θεοδωρίδης. Σε κάθε περίπτωση, με την μερική παραίτηση παλαιών μετόχων «ανοίγει ο δρόμος» για την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης νέων «παικτών», εγχώριων και ξένων, θεσμικών, funds και επιχειρηματικών πόλων που διαβλέπουν αξία και προοπτικές στο business plan της εταιρείας.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το σύνολο των καθαρών αντληθέντων κεφαλαίων ως εξής (50,8 εκατ. ευρώ αν αφαιρεθούν τα έξοδα της έκδοσης)

α) ποσό ύψους €20 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί από την Εταιρία ή/και από θυγατρικές στις οποίες συμμετέχει η Εταιρία, για τη χρηματοδότηση υφιστάμενων ή/και νέων έργων ΑΠΕ. Ενδεικτικά, τα ως άνω έργα ενδέχεται να περιλαμβάνουν αιολικά ή φωτοβολταϊκά πάρκα, έργα αποθήκευσης ενέργειας ή αλλά έργα συναφούς αντικειμένου με τα ανωτέρω,

β) ποσό ύψους €15 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί από την Εταιρεία ή/και από θυγατρικές στις οποίες συμμετέχει η Εταιρία, για τη χρηματοδότηση νέων έργων που εκτελούνται μέσω συμβάσεων παραχώρησης ή/και ΣΔΙΤ, ή/και νέων επενδύσεων που εμπίπτουν στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων. Ενδεικτικά, τα ως άνω έργα ενδέχεται να περιλαμβάνουν παραχωρήσεις/ΣΔΙΤ αυτοκινητόδρομων, κτιρίων, διαχείρισης απορριμμάτων, αποκτήσεις ακινήτων ή/και ανάπτυξη ακινήτων ή αλλά έργα συναφούς αντικειμένου με τα ανωτέρω, και

γ) ποσό ύψους €15,8 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης της Εταιρίας.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν για τις δύο πρώτες κατηγορίες επενδύσεων αναμένεται να διατεθούν εντός 36 μηνών από την ολοκλήρωση της ΑΜΚ ενώ τα κεφάλαια της τελευταίας περίπτωσης εντός 12μήνου.

Ειδικότερα, χτες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ύψους 8.108.108,40 ευρω, με την έκδοση έως 27.027.028 νέων, κοινών, άυλων, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 Ευρώ εκάστης, με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Εταιρίας.

Οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 0,562748049940626 Νέες Μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή της Εταιρίας. Σε περίπτωση που η Αύξηση δεν καλυφθεί πλήρως, θα υπάρξει δυνατότητα μερικής κάλυψης.

Η τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών ορίστηκε σε 1,90 ευρώ ανά Νέα Μετοχή. Η Τιμή Διάθεσης θα δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.

Όπως αναφέρεται, «η συνολική διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των Νέων Μετοχών και της τιμής διάθεσης αυτών, ποσού (σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Αύξησης) 43.243.244,80 ευρώ θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού «Διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο».

Με ανεκτέλεστο υπόλοιπο στα 800 εκατ. και μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση ως EPC contractor των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport Greece «η Intrakat ως μία από τις κορυφαίες δυνάμεις του κατασκευαστικού αλλά και ενεργειακού πλέον κλάδου στην Ελλάδα υποδέχεται έτοιμη το 2022 των ευκαιριών και των προκλήσεων έχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία, εμπειρία και ανταγωνιστικότητα ώστε να διεκδικήσει ανταγωνιστικά σημαντικό ποσοστό των κατασκευαστικών έργων που προκηρύσσονται. Διαθέτοντας μοναδικό know-how σε σύνθετα κατασκευαστικά έργα υποδομής και σημαντικό track record υλοποίησης turn-key projects βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον», σημείωσε χτες η εταιρεία.

Όπως δήλωσαν οι βασικοί μέτοχοι σχετικά με τη συμμετοχή τους στην ΑΜΚ:

1. Η INTRACOM HOLDINGS, ως Βασική μέτοχος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ», ελέγχουσα άμεσα 17.671.019 μετοχές της Εταιρίας, ήτοι ποσοστό 36,79% του μετοχικού κεφαλαίου αυτής, δηλώνει την πρόθεσή της:

(α) τα αναλογούντα στο ως άνω ποσοστό συμμετοχής της δικαιώματα προτίμησης επί της εξεταζόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, όπως ασκηθούν από τη θυγατρική της κατά ποσοστό 90,91%, εταιρία INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.L, η οποία θα αποκτήσει αυτά από την INTRACOM HOLDINGS.

(β) να μη διαφοροποιήσει το έμμεσο και άμεσο ποσοστό συμμετοχής της στην Εταιρία: i. έως την ολοκλήρωση της εξεταζόμενης αύξησης και την εισαγωγή των νέων μετοχών της Εταιρίας, και ii. για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης.

2. Ο κ. Δημήτριος Κούτρας, υπό την ιδιότητά του ως βασικός μέτοχος της Εταιρίας, ελέγχοντας έμμεσα, μέσω της εταιρίας «ADAMAS GROUP LIMITED», 6.095.432 μετοχές της Εταιρίας, ήτοι 12,69% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, δηλώνει ότι προτίθεται:

(α) Να ασκήσει δικαιώματα προτίμησης που αντιστοιχούν σε 720.000 μετοχές της Εταιρίας εκ των μετοχών που ελέγχει.

(β) Να διατηρήσει το ποσοστό συμμετοχής του, όπως θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

(γ) Να μην καλύψει μετοχές που τυχόν θα μείνουν αδιάθετες.

3. Η DANECH ESTATE I LTD, υπό την ιδιότητά της ως βασικός μέτοχος της Εταιρίας, ελέγχοντας, άμεσα την 20.01.2022, 4.835.976 μετοχές της Εταιρίας, ήτοι 10,069% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, δηλώνει ότι προτίθεται:

(α) Να ασκήσει στο σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης που της αντιστοιχούν.

(β) Να διατηρήσει το ποσοστό συμμετοχής της για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

(γ) Να καλύψει κατά μέγιστο ποσοστό ίσο με το 10,069% των μετοχών που τυχόν θα μείνουν αδιάθετες, είτε μέσω προεγγραφής είτε/και μέσω της διαδικασίας κάλυψης αδιάθετων μετοχών.

4. Ο κ. Δημήτριος Θεοδωρίδης, υπό την ιδιότητά του ως βασικός μέτοχος της Εταιρίας, ελέγχοντας άμεσα 167.624 μετοχές της Εταιρίας και έμμεσα μέσω της εταιρίας «STRONGVIEW HOLDINGS LIMITED» 6.934.373 μετοχές της Εταιρίας, ήτοι 0,35% άμεσα και 14,44% έμμεσα του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας και μετέχοντας ταυτόχρονα στο Διοικητικό της Συμβούλιο, δηλώνει ότι προτίθεται:

(α) Να ασκήσει δικαιώματα προτίμησης που αντιστοιχούν σε 3.551.000 μετοχές της Εταιρίας εκ των 7.101.997 μετοχών που ελέγχει άμεσα και έμμεσα .

(β) Να διατηρήσει το ποσοστό συμμετοχής του για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

(γ) Να μην καλύψει μετοχές που τυχόν θα μείνουν αδιάθετες.

5. Ο κ. Πέτρος Σουρέτης, υπό την ιδιότητά του ως βασικός μέτοχος της Εταιρίας, ελέγχοντας άμεσα 3.629.037 μετοχές της Εταιρίας, ήτοι 7,56% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, δηλώνει ότι προτίθεται :

(α) Να ασκήσει δικαιώματα προτίμησης που αντιστοιχούν σε 1.814.518 μετοχές της Εταιρίας εκ των 3.629.037 μετοχών που ελέγχει.

(β) Να διατηρήσει το ποσοστό συμμετοχής του για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

(γ) Να μην καλύψει μετοχές που τυχόν θα μείνουν αδιάθετες.

Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης και του Δικαιώματος Προεγγραφής και η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση εντός του προβλεπομένου από το νόμο χρονικού διαστήματος. Περαιτέρω πληροφορίες θα περιλαμβάνονται στο Ενημερωτικό Δελτίο που θα εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider