BFF Banking Group: Εγκαίνια στην έκθεση σύγχρονης τέχνης Art Factor - The Pop Legacy in Post-War Italian Art

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BFF Banking Group: Εγκαίνια στην έκθεση σύγχρονης τέχνης Art Factor - The Pop Legacy in Post-War Italian Art
Η BFF ανακοίνωσε πως με υπερηφάνεια εγκαινιάζει σήμερα την έκθεση «ART FACTOR – The Pop Legacy in Post-War Italian Art» η οποία ξεκινάει το ταξίδι της στην πόλη της Μπρατισλάβα.

Η BFF ανακοίνωσε πως με υπερηφάνεια εγκαινιάζει σήμερα την έκθεση «ART FACTOR – The Pop Legacy in Post-War Italian Art» η οποία ξεκινάει το ταξίδι της στην πόλη της Μπρατισλάβα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του BFF Banking Group, η έκθεση ενσαρκώνει τη δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας η οποία ξεκίνησε το 2020 με την κυκλοφορία του ομώνυμου αφιερωματικού τόμου, ο οποίος εκδόθηκε υπό την επιμέλεια του εξειδικευμένου εκδοτικού οίκου τέχνης Skira Editore Milan Genève Paris.

Αναλυτικότερα η BFF αναφέρει στο δελτίο Τύπου:

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά μέρη της συλλογής, καθώς επιλεγμένα έργα που παρουσιάζονται στις σελίδες του τόμου, θα ταξιδέψουν μελλοντικά σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης στις οποίες η BFF διατηρεί δραστηριότητα.
Από 21 Ιανουαρίου έως 25 Μαρτίου, τα έργα της συλλογής – τα οποία εκτίθενται σε μόνιμη βάση στα κεντρικά γραφεία της BFF στο Μιλάνο – θα φιλοξενούνται στη Zoya Gallery στην Μπρατισλάβα, εντός του μπαρόκ παλατιού του Οίκου Erdody (House of Erdody).

Στη συνέχεια η έκθεση θα μεταφερθεί στη Βαρσοβία για την επόμενη φάση της περιοδείας της, όπου και θα φιλοξενηθεί στο Palace of Culture and Science από 12 Απριλίου έως 18 Μαΐου 2022. Επόμενοι σταθμοί της έκθεσης είναι η Αθήνα, η Λισσαβόνα, η Μαδρίτη, το Παρίσι και το Μιλάνο.

Τα επιλεγμένα έργα της έκθεσης αποτελούν αφιέρωμα στην ιταλική τέχνη του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα και στην πορεία της ιταλικής pop κουλτούρας, όπως αυτή αποτυπώνεται από τα έργα των Valerio Adami, Franco Angeli, Enrico Baj, Lucio Del Pezzo, Gianfranco Pardi, Mario Schifano και Emilio Tadini. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’60, οι εν λόγω καλλιτέχνες δημιούργησαν μια μεγάλη εικονογραφική παράδοση, επαναπροσδιορίζοντας και ξεπερνώντας θεμελιωμένες καλλιτεχνικές τάσεις και στιλιστικές τεχνικές του παρελθόντος, αξιοποιώντας ένα μεγάλο φάσμα πηγών έμπνευσης, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν συχνά για σκοπούς κοινωνικού και πολιτιστικού ακτιβισμού.

Το εν λόγω εγχείρημα, που πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια της κ. Maria Alicata, εστιάζει στην επιθυμία και επιδίωξη να είμαστε ενεργοί συμμετέχοντες και όχι απλοί θεατές σε πρωτοβουλίες που δημιουργούν αξία για την κοινωνία, προωθώντας παράλληλα την ανταλλαγή πολιτισμού και την δημιουργία νέων προοπτικών μέσω της τέχνης και της γνώσης που μπορεί να προκύψει μέσω αυτής.

Η κ. Maria Alicata, curator της έκθεσης δήλωσε: «Η πρωτοβουλία εστιάζει στην σύντηξη του επιχειρηματικού πνεύματος και της προσήλωσης στην τέχνη και τον πολιτισμό. Βασικό γνώρισμα της έκθεσης είναι ότι παρέμεινε ευθυγραμμισμένη με την ιδέα που καθοδηγούσε τη σύνθεση και την ανάπτυξή της εξ’ αρχής. Με αξιέπαινη διορατικότητα, η BFF – πολύ πριν οι καταστάσεις να το επιβάλλουν – άρχισε να χαράζει την πορεία που ακολουθούν σήμερα πάρα πολλές εταιρείες στην Ιταλία αλλά και σε όλο τον κόσμο, κατορθώνοντας το πάντρεμα της εταιρικής ταυτότητας με τη σύγχρονη τέχνη και τον πολιτισμό. Η BFF ήταν πρωτοπόρος σε αυτό το πεδίο, ενσωματώνοντας αυτήν την κατεύθυνση στις εταιρικές της αξίες».

Ο κ. Massimiliano Beligheri, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου BFF Banking Group δήλωσε: «Η έκθεση αποτελεί ορόσημο στη βούληση της BFF να καταστήσει την συλλογή πηγή γνώσης και αξιών. Η τέχνη είναι η έμπνευσή μας ενώ η δημιουργικότητα των καλλιτεχνών μας δίνει νέες κατευθύνσεις για ανάπτυξη. Θέλουμε να ανακαλύπτουμε συνεχώς νέα πράγματα και παραμένουμε προσηλωμένοι στην καινοτομία. Για αυτόν το λόγο πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε με την πρωτοβουλία Art Factor ως μηχανισμό ανάπτυξης της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και της κοινωνίας, η οποία παράλληλα θα αποτελέσει και μέσο ανταλλαγής πολιτισμού μεταξύ των χωρών, ειδικά εν μέσω μια χρονικής στιγμής υψηλής ιστορικής σημασίας».

Ο κ. Marek Duban, επικεφαλής του Ομίλου BFF Banking Group για τη Σλοβακία και την Τσεχία δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που ο πρώτος σταθμός της έκθεσης θα είναι η Σλοβακία, καθώς και για το γεγονός ότι οι Σλοβάκοι θα είναι οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα που την απαρτίζουν. Η πρωτοβουλία αυτή μας επέτρεψε να έρθουμε σε επαφή και να ανταλλάξουμε απόψεις με εγχώριους φορείς πολιτισμού, γεγονός που ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε μια μακρόχρονη συνεργασία μαζί τους. Όλως ιδιαιτέρως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Zoya Gallery για την προώθηση και φιλοξενία της έκθεσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, καθώς μέσω αυτής έχουμε την ευκαιρία να συνδεθούμε με ένα από τα πλέον εμβληματικά κτίρια της πόλης».

Η κ. Iveta Ledecká, Διευθύντρια της Zoya Gallery και του Μουσείου Zoya δήλωσε: «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη για το γεγονός ότι η Zoya Gallery θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό της περιοδείας της έκθεσης που διοργανώνει η BFF. Η έκθεση αποτελεί μια επιμελώς προσεγμένη επιλογή έργων σύγχρονης ιταλικής τέχνης τα οποία χρονολογούνται από τα τέλη του 20ου αιώνα. Σκοπός της Zoya Gallery δεν είναι μόνο να προωθεί τους Σλοβάκους καλλιτέχνες και τα έργα τους, αλλά παράλληλα να δίνει την ευκαιρία σε ξένους καλλιτέχνες και φορείς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και πέραν του κοινού των χωρών τους. Σε αυτό το πλαίσιο, οι συλλογές της Zoya Gallery και του Ομίλου της BFF έχουν μια κοινή βάση: Την pop κουλτούρα και τους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Κάθε χώρα έχει τους δικούς της επιφανείς καλλιτέχνες οι οποίοι αντανακλούν τη συνδεση της χώρας με ιστορικά γεγονότα. Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μια επιλογή έργων περίφημων καλλιτεχνών οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να εμβαθύνουμε στο μεγάλο εύρος της ιταλικής τέχνης και την ενσωμάτωσή της στο διεθνές στερέωμα όπου παίζει σημαντικό ρόλο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider