Πληθωρισμός: Ο Νο. 1 εχθρός των μικρών επιχειρήσεων για πρώτη φορά από το 1981

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πληθωρισμός: Ο Νο. 1 εχθρός των μικρών επιχειρήσεων για πρώτη φορά από το 1981
Ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού στις ΗΠΑ πιθανότατα ξεπέρασε το ορόσημο του 7% το Δεκέμβριο.

Ο αυξημένος πληθωρισμός είναι ο «νούμερο ένα» εχθρός των μικρών επιχειρήσεων για πρώτη φορά από το 1981.

Συγκεκριμένα, περίπου το 22% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, δήλωσαν πως ο πληθωρισμός είναι το μεγαλύτερο τους πρόβλημα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο «μερίδιο» που έχει λάβει αυτή η απάντηση τα τελευταία 41 χρόνια, σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Ελεύθερων Επιχειρηματιών η οποία θα δώσει σχετική έκθεση στη δημοσιότητα αύριο Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται, ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού στις ΗΠΑ πιθανότατα ξεπέρασε το ορόσημο του 7% το Δεκέμβριο, με βάση τον δείκτη τιμή καταναλωτή. Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στις αρχές του 1982.

Παρά τα εμπόδια και τις υψηλές τιμές που φέρνει ο πληθωρισμός, οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων δήλωσαν πως είναι ελαφρώς πιο αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, με αύξηση του σχετικού δείκτη κατά 0,5 μονάδες σε υψηλό τριών μηνών στις 98,9 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πόσα χρήματα παίρνει ο Καραλής για το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο

Υποχωρεί η «μανία» Labubu - Χάθηκαν 13 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της Pop Mart

Πόσα χρήματα παίρνει η Εθνική Ελλάδας για το χάλκινο μετάλλιο στο EuroBasket 2025

gazzetta
gazzetta reader insider insider