BioNTech: «Κλειδωμένα» έσοδα έως και 17 δισ. ευρώ από τα εμβόλια του κορονοϊού το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BioNTech: «Κλειδωμένα» έσοδα έως και 17 δισ. ευρώ από τα εμβόλια του κορονοϊού το 2022
Τον Μάρτιο αναμένεται να είναι έτοιμο το ειδικά στοχευμένο εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία. 

Μέχρι και 17 δισ. ευρώ αναμένει η BioNTech πως θα φτάσουν τα «κλειδωμένα» έσοδα της από το εμβόλια κατά του κορονοϊού που παρασκευάζει από κοινού με την Pfizer, σύμφωνα με παρουσίαση της εταιρείας που παρακολούθησε το Reuters.

Η γερμανική φαρμακευτική υποστηρίζει πως τα έσοδα από τα εμβόλια που έχουν οριστεί μέχρι σήμερα ανέρχονται σε επίπεδα από τα 13 δισ. ευρώ έως τα 17 δισ. ευρώ, με την BioNTech να «δείχνει» σε επιπλέον έσοδα από νέες συμφωνίες για την παράδοση σκευασμάτων κατά της νόσου που θα κάνει εντός του 2022.

Ακόμα, όπως δήλωσε χθες ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, το ειδικά στοχευμένο εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέσα στον Μάρτιο προκειμένου να λάβει τις σχετικές άδειες από τις ανά χώρα υγειονομικές αρχές.

Υπενθυμίζεται πως τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ανά μετοχή στο γ' τρίμηνο του 2021 έφτασαν τα 12,35 δολάρια έναντι ζημιών 0,88 σεντ στο γ΄ τρίμηνο του 2020, ενώ το σύνολο των κερδών της BioNTech έφτασε τα 4,72 δισ. ευρώ έναντι εκτίμησης των αναλυτών για κέρδη στα 3,83 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Pfizer και BioNTech «μεταφέρουν» το mRNA σε εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα 

gazzetta
gazzetta reader insider insider