JetBlue: Ακυρώνει περίπου 1.300 πτήσεις μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JetBlue: Ακυρώνει περίπου 1.300 πτήσεις μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου
Πέρα από την JetBlue και άλλες αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ, όπως οι United Airlines, Delta Air Lines και American Airlines, έχουν ακυρώσει συνολικά περισσότερες από 4.000 πτήσεις από την ημέρα των Χριστουγέννων.

Οι ακυρώσεις πτήσεων σε όλο τον κόσμο συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό, με φόντο την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Σειρά παίρνει η JetBlue Airways η οποία ανακοίνωσε πως ακυρώνει περίπου 1.300 προγραμματισμένες πτήσεις, ξεκινώντας από σήμερα Πέμπτη, μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου. Η απόφαση έρχεται υπό τον «φόβο» αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ πιλότων και αεροσυνοδών, αναφέρει το CNBC.

Πέρα από την JetBlue και άλλες αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ, όπως οι United Airlines, Delta Air Lines και American Airlines, έχουν ακυρώσει συνολικά περισσότερες από 4.000 πτήσεις από την ημέρα των Χριστουγέννων.

Στην Ευρώπη, μεταξύ των εταιρειών που φαίνεται να έχουν επηρεαστεί περισσότερο είναι οι Air France, η SAS και η Lufthansa, ενώ και στην Ασία επικρατεί το ίδιο κλίμα με ακυρώσεις από τις China Eastern και Air China.

Περίπου 6.300 πτήσεις ακυρώθηκαν το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων

Να θυμίσουμε πως συνολικά 6.300 πτήσεις εκτιμάται πως ακυρώθηκαν σε όλο τον κόσμο, το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, με την παραλλαγή Όμικρον να διαταράσσει τα ταξίδια κατά τη διάρκεια των εορτών, καθώς εργαζόμενοι των εταιριών –κυρίως πιλότοι– βρίσκονταν σε καραντίνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από 2.100 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα σε όλο τον κόσμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider