Ιαπωνία: Σε κοινοπραξίες υπό την Mitsubishi οι τρεις αναθέσεις για αιολικά πάρκα ισχύος 1,689 GW

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιαπωνία: Σε κοινοπραξίες υπό την Mitsubishi οι τρεις αναθέσεις για αιολικά πάρκα ισχύος 1,689 GW
Τρεις κοινοπραξίες υπό την Mitsubishi Corp επιλέχθηκαν από την ιαπωνική κυβέρνηση για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 1,689 GW.

Τρεις κοινοπραξίες υπό την Mitsubishi Corp επιλέχθηκαν από την ιαπωνική κυβέρνηση για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 1,689 GW, καθώς η ασιατική χώρα στοχεύει να ενισχύσει τη χωρητικότητα των ΑΠΕ ώστε να βοηθήσει την επίτευξη του στόχου για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ως το 2050.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων, τρεις κοινοπραξίες υπό τον ιαπωνικό κολοσσό Mitsubishi αναλαμβάνουν την δημιουργία των αιολικών πάρκων στις επαρχίες Ακίτα και Τσίμπα στην κεντρική και βόρεια Ιαπωνία.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ανακοίνωση των αναδόχων για τα τρία υπεράκτια αιολικά πάρκα αποτελεί το δεύτερο μέρος αντίστοιχων πρωτοβουλιών της κυβέρνησης της χώρας με στόχο την προώθηση της αιολικής ενέργειας στην χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου».

Σύμφωνα με το Reuters, και τα τρία έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μεταξύ Σεπτεμβρίου 2028 και Δεκεμβρίου 2030, όπως αναφέρεται στο ισχύον χρονοδιάγραμμα.

Τα τρία project που οδεύουν σε φάση υλοποίησης, αφορούν ένα αιολικό πάρκο ισχύος 391 MW στα ανοικτά των ακτών του Choshi στην Τσίμπα, ένα αιολικό πάρκο στις ακτές της επαρχίας Ακίτα ισχύος 479 MW και τέλος, ένα ακόμα υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην επαρχία Ακίτα ισχύος 819 MW.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider