Η Moeller-Maersk προχωρά στην εξαγορά της LG Logistics για 3,6 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Moeller-Maersk προχωρά στην εξαγορά της LG Logistics για 3,6 δισ. δολάρια
Την εξαγορά της LF Logistics Holdings έναντι του ποσού των 3,6 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε την Τετάρτη ο δανέζικος κολοσσός στον χώρο της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων AP Moeller-Maersk.

Την εξαγορά της LF Logistics Holdings έναντι του ποσού των 3,6 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε την Τετάρτη ο δανέζικος κολοσσός στον χώρο της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων AP Moeller-Maersk.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, η AP Moeller-Maersk θα αποκτήσει το 100% της εταιρείας logistics που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, ενώ η συμφωνία των δύο εταιρειών προβλέπει την πληρωμή επιπλέον 160 εκατ. δολαρίων αναλόγως με τις μελλοντικές οικονομικές επιδόσεις της LF Logistics Holdings, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε στις Li & Fung Ltd και Temasek.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022, ενώ έλαβε χώρα εν μέσω επενδύσεων από αρκετές επιχειρήσεις σε σταθμούς, νέα πλοία και άλλα assets, μετά από μια χρονιά δυναμική κατά την οποία οι περισσότερες εταιρείες του κλάδου κατέγραψαν τετραπλάσια κέρδη έναντι του 2020, εξαιτίας της υψηλής ζήτησης για βιομηχανικά αγαθά στη διάρκεια της πανδημίας.

«Η εξαγορά θα ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητες της Maersk και θα προσφέρει λύσεις στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού» αναφέρει μεταξύ άλλων η AP Moeller-Maersk σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider