GM: Ξεκίνησαν οι αποστολές των πρώτων ηλεκτροκίνητων Hummer αξίας 113.000 δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
GM: Ξεκίνησαν οι αποστολές των πρώτων ηλεκτροκίνητων Hummer αξίας 113.000 δολαρίων
Την έναρξη της αποστολής των πρώτων ηλεκτρoκίνητων pickup Hummer ανακοίνωσε την Δευτέρα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, μία ημέρα ορόσημο για την εταιρεία και τα ηλεκτρικά οχήματα νέας γενιάς.

Την έναρξη της αποστολής των πρώτων ηλεκτρoκίνητων pickup Hummer ανακοίνωσε την Δευτέρα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, μία ημέρα ορόσημο για την εταιρεία και τα ηλεκτρικά οχήματα νέας γενιάς.

Αναλυτικότερα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της General Motors Mαρκ Ρόις κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο δίκτυο CNBC, «είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τους πελάτες μας», καθώς το νέο φορτηγό είναι το πρώτο που ενσωματώνει την πλατφόρμα Ultium αλλά και κινητήρες και μπαταρίες, εξαρτήματα τα οποία παρήχθησαν εξ ολοκλήρου από την GM, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να τα χρησιμοποιήσει ως βάση για δεκάδες νέα ηλεκτρικά οχήματα τα επόμενα χρόνια.

Όπως αναφέρει το CNBC, η αμερικανική εταιρεία με έδρα στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν έχει επενδύσει περίπου 30 δισ. δολάρια για την παραγωγή και την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων όπως το pickup Hummer και μια επερχόμενη παραλλαγή ενός SUV του οχήματος μέχρι το 2025.

Σημειώνεται, τέλος, πως η GM δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα τον ακριβή αριθμό των κρατήσεων που έχει λάβει για το pickup Hummer EV, του οποίου μια ειδική έκδοση «Edition 1» θα πουληθεί αρχικά για περίπου 113.000 δολάρια πριν ξεκινήσει η παραγωγή εκδόσεων με χαμηλότερες τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider