Ο Λάρι Έλισον είναι πλουσιότερος από τους συνιδρυτές της Google

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Λάρι Έλισον είναι πλουσιότερος από τους συνιδρυτές της Google
Ο πρόεδρος της Oracle, είναι σχεδόν 16 δισ. δολάρια πλουσιότερος μετά το κλείσιμο της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος της Oracle, Λάρι Έλισον, είναι σχεδόν 16 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος μετά το κλείσιμο της Παρασκευής, προσπερνώντας τους συνιδρυτές της Google και φτάνοντας κοντά στον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, αναφέρει το CNBC.

Η μετοχή της Oracle αυξήθηκε κατά 16% μετά από μια καλύτερη από την αναμενόμενη τριμηνιαία έκθεση κερδών που δημοσιεύτηκε αργά την Πέμπτη. Ο Έλισον, ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με 1,14 δισεκατομμύρια μετοχές, σύμφωνα με το Forbes, πλέον έχει περιουσία που ανέρχεται στα 135,7 δισ. δολάρια.

Το ράλι της Oracle, το δεύτερο μεγαλύτερο τα τελευταία 20 χρόνια, είχε ένα τεράστιο όφελος για τον Έλισον, ο οποίος συνίδρυσε την εταιρεία λογισμικού το 1977. Στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, έχει προχωρήσει λίγο πιο μπροστά από τον Λάρι Πέιτζ της Google (126,3 δισ. δολάρια) και τον Σεργκέι Μπριν (121,7 δισ. δολάρια) καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Ο Μπιλ Γκέιτς, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχει περιουσία 139,2 δισ. δολαρίων.

Η άνοδος του Έλισον ήταν έκπληξη, καθώς η Oracle σε αντίθεση με τους άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς των Google, Amazon και Facebook που γνώρισαν ταχύτατη ανάπτυξη, είχε μονοψήφια ανάπτυξη. Όμως η εταιρεία έδειξε σημάδια επιτάχυνσης και ξεπέρασε τις προσδοκίες καθώς οι επενδυτές έδειξαν ότι εμπιστεύονται την στροφή της Oracle προς την τεχνολογία cloud.

Το γεγονός ότι ο Έλισον κατάφερε να ξεπεράσει σε προσωπική περιουσία τους συνειδητές της Google θα πρέπει να θεωρείται ως ένα δικό του επίτευγμα που θα του αφήνει μια “γλυκιά” γεύση.

Τον Απρίλιο το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ γνωμοδότησε υπέρ της Google στη μακροχρόνια διαμάχη της με την Oracle για τα πνευματικά δικαιώματα του λογισμικού που χρησιμοποιείται στο λειτουργικό σύστημα Andoroid.

Η υπόθεση αφορούσε τον κώδικα λογισμικού που χρησιμοποίησε η Google για την κατασκευή του Android και θεωρήθηκε ως μια διαφωνία ορόσημο σχετικά με τους τύπους κωδικών υπολογιστή που προστατεύονται από την αμερικανική νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο Έλισον, 77 ετών, κατέχει τη συντριπτική πλειονότητα της περιουσίας του από την ιδιοκτησία του στην Oracle, η οποία έχει εκτιμηθεί κατά περίπου 44 δισ. δολάρια φέτος, χάρη στο κέρδος 59% στην τιμή της μετοχής της εταιρείας. Αλλά έχει κερδίσει πολλά ύστερα από ένα “στοίχημα” στον Έλον Μασκ πριν από τρία χρόνια.

Ο Έλισον αποκάλυψε στα τέλη του 2018 ότι είχε αγοράσει μερίδιο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Tesla. Τα τελευταία τρία χρόνια, η κεφαλαιοποίηση των κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκε σχεδόν κατά 1.300%, και οι μετοχές της Ellison ανέρχονται πλέον σε 16 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Google δικαιώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο στη διαμάχη της με την Oracle για τα πνευματικά δικαιώματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider