Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 12 δισ. δολαρίων τον περασμένο μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 12 δισ. δολαρίων τον περασμένο μήνα
Ο Έλον Μασκ ανανέωσε τις πωλήσεις μετοχών της Tesla την Πέμπτη, αντλώντας σχεδόν 1 δισ. δολάρια.

Ο Έλον Μασκ ανανέωσε τις πωλήσεις μετοχών της Tesla την Πέμπτη, αντλώντας σχεδόν 1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla πούλησε επιπλέον 934.091 μετοχές, για περίπου 963,2 εκατ. δολάρια. Επίσης εξάσκησε options για την αγορά 2,17 εκατομμύρια μετοχών στην τιμή των 6,24 δολαρίων.

Μετά από ένα μπαράζ τον Νοέμβριο, ο Μασκ πραγματοποίησε μόλις δύο πωλήσεις μετοχών από τις 23 Νοεμβρίου -η προηγούμενη στις 2 Δεκεμβρίου.

Συνολικά, ο Μασκ έχει πουλήσει περίπου 11,03 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 11,82 δισ. δολαρίων, από τις 8 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά αφότου είπε ότι θα συμμορφωθεί με το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης στο Twitter στην οποία οι χρήστες απάντησαν «ναι» στο ερώτημα αν πρέπει να πουλήσει το 10% της Tesla. Κάποιες από τις πωλήσεις μετοχών είχαν γίνει προτού αναρτηθεί η δημοσκόπηση.

Εάν υποθέσουμε ότι ο Μασκ θέλει πράγματι να πουλήσει το 10% των μετοχών του, βρίσκεται πολύ κοντά. Προτού ξεκινήσουν οι πωλήσεις, το μερίδιο του 10% ανερχόταν στις περίπου 17 εκατομμύρια μετοχές, οπότε μετά τις πωλήσεις της Πέμπτης, μένουν ακόμη περίπου 5,97 εκατομμύρια μετοχές προς πώληση. Τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο, εξάσκησε options για την αγορά περίπου 12,3 εκατομμύρια μετοχών, που στην πραγματικότητα έχει αυξήσει το μερίδιό του στην εταιρεία ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, έχει εκατομμύρια stock options που πρέπει να εξασκήσει έως τις 22 Αυγούστου και είπε τον Σεπτέμβριο ότι προτίθεται να πουλήσει ένα μεγάλο μερίδιο μετοχών στο δ' τρίμηνο. Το CNBC μετέδωσε τον περασμένο μήνα ότι ο Μασκ βρίσκεται αντιμέτωπος με φόρο περίπου 15 δισ. δολαρίων λόγω των options.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider