Alpha Bank: Ολοκλήρωσε την έκδοση senior preferred ομολόγου ύψους 400 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alpha Bank: Ολοκλήρωσε την έκδοση senior preferred ομολόγου ύψους 400 εκατ. ευρώ
Η έκδοση αποσκοπεί βελτιώνει περαιτέρω το χρηματοδοτικό της προφίλ της τράπεζας.

Την έκδοση ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred notes), συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ, ολοκλήρωσε με επιτυχία η Alpha Bank, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας τα όσα ανέφερε εχθές το insider.gr.

Οι ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) έχουν διάρκεια 2 έτη (λήξη Φεβρουάριος 2024) και απόδοση 3%, ενώ παρέχουν δυνατότητα προεξόφλησης κατά το πρώτο έτος (Φεβρουάριος 2023). Οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στo EuroMTF Market του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.

Σημειώνεται πως η έκδοση αυτή αποσκοπεί στην κάλυψη των στόχων της Τράπεζας για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL), και βελτιώνει περαιτέρω το χρηματοδοτικό της προφίλ. Η Morgan Stanley ενήργησε ως μοναδικός συντονιστής της έκδοσης.

Υπενθυμίζεται πως το σύνολο του τραπεζικού Συστήματος της χώρας έχει προγραμματίσει σειρά εκδόσεων τα επόμενα έτη ύψους περί τα 5 δισ. ευρώ με στόχο την κάλυψη έως τα τέλη του 2025 των Minimum Required Eligible Liabilities που ζητούνται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider