Επιχειρήσεις | Διεθνή
07-12-2021 | 14:50

Η BMW ξεπέρασε τις 1 εκατ. πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Newsroom
Μοιράσου το
Η BMW ξεπέρασε τις 1 εκατ. πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την επίτευξη του στόχου για ένα εκατομμύριο πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε την Τρίτη η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW, με την εταιρεία να τονίζει πως πλέον ο στόχος τίθεται στις 2 εκατ. πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων ως το 2025.

Αναλυτικότερα, ο Πίτερ Νότα, μέλος του δσ της BMW, τόνισε πως περίπου το 70% των πωλήσεων EV αφορούν σε υβριδικά οχήματα, ενώ στη συνέχεια σημείωσε πως η εταιρεία εκτιμά πως τα υβριδικά μοντέλα θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο, ιδίως για τους πελάτες που στερούνται την εύκολη πρόσβαση στους φορτιστές.

Σύμφωνα με το στέλεχος της BMW, ο τρόπος ώστε να καταστεί εκ νέου βιώσιμος ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ο πλήρης εκσυγχρονισμός των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς «μόνο τότε θα μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά σε όλη γκάμα των πελατών μας», όπως τόνισε ο ίδιος.

Σημειώνεται, τέλος, πως -όπως αναφέρει το Reuters- η γερμανική εταιρεία εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα έχει εκφράσει την υποστήριξή της στην ανάπτυξη μίας σειράς νέων τεχνολογιών που θα μειώσουν τις εκπομπές ρύπων, ενώ έχει εκφράσει την διαφωνία της αναφορικά με την πλήρη απαγόρευσης των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.