Χατζηπέτρου: Στην HDB το 47,8% του συνόλου των εργαζομένων και το 50% των διευθυντών και προϊσταμένων, είναι γυναίκες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηπέτρου: Στην HDB το 47,8% του συνόλου των εργαζομένων και το 50% των διευθυντών και προϊσταμένων, είναι γυναίκες
«Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ξεκίνησε στην πανδημία με 280 εκ. ευρώ υπό διαχείριση δάνεια και σήμερα ξεπερνά τα 8 δισ. ευρώ» ανέφερε η κα. Χατζηπέτρου.

«Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ξεκίνησε στην πανδημία με 280 εκ. ευρώ υπό διαχείριση δάνεια και σήμερα ξεπερνά τα 8 δισ. ευρώ. Έπρεπε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να σταθούν στα πόδια τους αλλά συγχρόνως να ολοκληρώσουμε μια εσωτερική διαδικασία ολοκληρωτικού μετασχηματισμού. Εδώ λοιπόν χρειάστηκε, ο συνδυασμός γυναικείας ανθεκτικότητας αλλά και επιμονής, για να ολοκληρωθεί μια μεγάλη συνολική προσπάθεια». Αυτά ανέφερε η πρόεδρος και CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας - HDB, Αθηνά Χατζηπέτρου, στην πρόσφατη γενική συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών -ΕΕΔΕΓΕ.

Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της τράπεζας, στην ομιλία της η πρόεδρος τόνισε τη σημασία που δίνει η HDB ως προς την προαγωγή ισονομίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ισομερή στελέχωση μεταξύ των φύλων σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα, πάντα στη βάση ικανοτήτων. Ισότητα στην πράξη, με το 47,8% του συνόλου των εργαζομένων και το 50% των διευθυντών και προϊσταμένων να είμαστε γυναίκες, όπως είπε.

«Στην HDB καταρρίπτουμε το glass ceiling» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να τονίσω πως δεν υπήρξε ποτέ στόχος η δημιουργία μιας τράπεζας γυναικών, αλλά μιας πραγματικής gender bilingual Αναπτυξιακής Τράπεζας, προσελκύοντας ταλέντα ανεξαρτήτως φύλου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider