Επιχειρήσεις | Ελλάδα
01-12-2021 | 12:05

Οριακά βελτιωμένος ο κύκλος εργασιών της Intercontinental στο εννεάμηνο

Newsroom
Μοιράσου το
Οριακά βελτιωμένος ο κύκλος εργασιών της Intercontinental στο εννεάμηνο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στα 6,19 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ για το εννεάμηνο του 2021, έναντι 6,18 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Αντιστοίχως στο γ’ τρίμηνο του 2021, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα 2,2 εκατ. ευρώ, έναντι 2,1 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου τόσο στο εννεάμηνο όσο και στο γ’ τρίμηνο, είναι οριακά βελτιωμένος παρά την επιβολή τη υποχρεωτικής μείωσης των μισθωμάτων, βάσει σχετικών υπουργικών αποφάσεων, λόγω της πανδημίας από το Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο. Οι ετήσιες αναπροσαρμογές του συνόλου των μισθωτηρίων συμβολαίων, υπερκάλυψαν τις αντίστοιχες υποχρεωτικές μειώσεις των μισθωμάτων, που αφορούν ούτως ή άλλως ένα ελάσσονος σημασίας υποσύνολο του συνόλου των μισθωτηρίων συμβολαίων.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, αναπροσαρμογής αξίας των ακινήτων και λοιπών μη επαναλαμβανόμενων κονδυλίων (“Αdjusted EBITDA”) ανήλθαν σε 5,1 εκατ. ευρώ, το εννεάμηνο του 2021, έναντι 5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Αντιστοίχως, στο τρίτο τρίμηνο του 2021, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, αναπροσαρμογής αξίας των ακινήτων και λοιπών μη επαναλαμβανόμενων κονδυλίων (“Αdjusted EBITDA”) ανήλθαν σε 2 εκατ. ευρώ το 2021 έναντι 1,95 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Tα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (Funds from Operations – FFO) ανήλθαν σε 5 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2021, δηλαδή αμετάβλητα σε σχέση την αντίστοιχη περίοδο του 2020 παραμένοντας αμετάβλητα.

Αντιστοίχως στο τρίτο τρίμηνο του 2021, τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (Funds from Operations – FFO) ανήλθαν σε 2 εκατ. ευρώ, έναντι 1,95 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αναπροσαρμογής αξίας των ακινήτων και λοιπών μη επαναλαμβανόμενων κονδυλίων (“Αdjusted EBIT”) ανήλθαν σε 5,01 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2021 έναντι 4,99 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Αντιστοίχως στο τρίτο τρίμηνο του 2021, τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αναπροσαρμογής αξίας των ακινήτων και λοιπών μη επαναλαμβανόμενων κονδυλίων (“Αdjusted EBIT”) ανήλθαν σε 2 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2021 έναντι 1,95 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Επιπλέον, η μητρική εταιρεία του ομίλου Intercontinental International AEEAΠ εντός του 2021 εξασφάλισε χρηματοδότηση συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ διαμέσου ομολογιακού δανείου από τη τράπεζα Eurobank με στόχο την ολοκλήρωση του επενδυτικού της πλάνου.

Σημαντικά γεγονότα και συνεχιζόμενη δραστηριότητα

Η Διοίκηση της Intercontinental International AEEAΠ, αντιλαμβανόμενη την σοβαρότητα των εξελίξεων από το ξέσπασμα και την εξάπλωση της πανδημίας, και ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, υποστηρίζει σθεναρά τα μέτρα τα οποία έχει λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση και συμβάλει στην εθνική προσπάθεια για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Άμεσα ανάπτυξε μια σειρά από πρωτοβουλίες και προληπτικά μέτρα, στα πλαίσια των οδηγιών των αρμοδίων δημοσιών υπηρεσιών, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των εργαζομένων της και της επιχειρηματικής της συνέχειας. Ειδικότερα, η Διοίκηση της Εταιρείας αποφάσισε την παροχή δυνατότητας στους εργαζομένους της, να εργάζονται από το σπίτι, διαμέσου της ταχύτατης προσαρμογής των μηχανογραφικών συστημάτων της.

Η εταιρεία στο πλαίσιο υλοποίησης του επενδυτικού της πλάνου και ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της απέκτησε μετά τη συμμετοχή της σε διαδικασία ιδιωτικού διαγωνισμού, στις 29 Οκτωβρίου 2020, σχετικά με την απόκτηση εμπορικού ακινήτου (κτίριο γραφείων 3.180,32 τ.μ.) στην οδό Κηφισιάς 266, Χαλάνδρι και τη μερική μίσθωση του κτιρίου προς τον ιδιοκτήτη του την GlaxoSmithKline Single Member με την απόκτηση και μερική μίσθωση του παραπάνω ακινήτου να ολοκληρώνεται στις 3 Ιουνίου 2021. Το συνολικό ποσό της συναλλαγής ανήλθε σε €12.050.000 πληρώθηκε πλήρως και χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από κεφάλαια που αντλήθηκαν από ιδιωτική τοποθέτηση (€ 8.109.000) υπό ομολογιακό δάνειο, που καλύφθηκε από την Eurobank και εν μέρει με διαθέσιμα μετρητά της εταιρείας.

Επίσης στις 30 Ιουλίου 2021, μέσω της συμμετοχής της σε διαδικασία ιδιωτικού διαγωνισμού, η εταιρεία απέκτησε εμπορικό διόρωφο μετά υπογείου κτίριο (υπεραγορά) συνολικού εμβαδού 4.408,32 τ.μ. με parking στο Πικέρμι Αττικής και συγκεκριμένα τριών όμορων οικοπέδων επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 1 & Λ. Μαραθώνος 4, στο οποίο έχει ανεγερθεί διώροφο κτίριο/κατάστημα με υπόγειο, επί της οδού Αδερφών Ξηντάρα 3 στην Κοινότητα Πικερμίου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με μακροχρόνιο μισθωτή την εταιρεία “Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε”. To τίμημα αγοράς ανήλθε σε €8.086.970,00 εξοφλήθηκε ολοσχερώς, χρηματοδοτούμενο σχεδόν εξολοκλήρου από κεφάλαια που αντλήθηκαν από την περαιτέρω κάλυψη ομολογιών εκ του ομολογιακού δάνειου 40 εκατ. ευρώ που έχει συναφθεί με τη τράπεζα Eurobank.

Μετά και τις ως άνω αγορές η αξία του χαρτοφυλακίου της Εταιρείας αυξάνεται στα 115,60 εκατ. ευρώ (επί τη βάση αποτελεσμάτων 31/12/20) ενώ το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας κατά την 30.09.2021 ανέρχεται σε 40,1 εκατ. ευρώ. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.