Gap: Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα, μειώνει τις εκτιμήσεις - Πτώση 15% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Gap: Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα, μειώνει τις εκτιμήσεις - Πτώση 15% για τη μετοχή
Κατάστημα της GAP
Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου δεν ικανοποίησαν τις προβλέψεις, με το κλείσιμο εργοστασίων εξαιτίας της πανδημίας να οδηγούν σε σημαντικές καθυστερήσεις προϊόντων το τρίμηνο.

Σε μείωση των εκτιμήσεών της για το σύνολο του έτους προχώρησε η Gap Inc., καθώς τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου δεν ικανοποίησαν τις προβλέψεις, με το κλείσιμο εργοστασίων εξαιτίας της πανδημίας να οδηγούν σε σημαντικές καθυστερήσεις προϊόντων το τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρείας βρέθηκε να υποχωρεί άνω του 15% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

«Ενώ μπήκαμε στο τρίτο τρίμηνο με αυξανόμενη δυναμική, οι έντονοι αντίθετοι άνεμοι της εφοδιαστικής αλυσίδας επηρέασαν την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε πλήρως στην ισχυρή ζήτηση των πελατών», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Sonia Syngal.

Η Gap εμφάνισε καθαρές ζημιές 152 εκατ. δολαρίων, ή 40 σεντς ανά μετοχή, από καθαρά κέρδη 95 εκατ. δολαρίων, ή 25 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα. Εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, κέρδισε 27 σεντς ανά μετοχή, από τα 50 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Τα έσοδα μειώθηκαν στα 3,94 δισ. δολάρια από 3,99 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 4,44 δισ. δολάρια.

Πλέον, η Gap αναμένει τα κέρδη για το σύνολο του έτους να αυξηθούν κατά περίπου 20%, δηλαδή λιγότερο από την προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση περίπου 30%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider