Getir: Η τουρκική startup εξαγοράζει την βρετανική Weezy - Ανακατατάξεις στην αγορά παράδοσης ειδών παντοπωλείου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Getir: Η τουρκική startup εξαγοράζει την βρετανική Weezy - Ανακατατάξεις στην αγορά παράδοσης ειδών παντοπωλείου
Σε συνδυασμό με την Getir, η πρόσφατα συγχωνευθείσα εταιρεία θα έχει εργατικό δυναμικό με περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.

Η τουρκική startup Getir συμφώνησε την Τρίτη να εξαγοράσει την βρετανική ανταγωνίστρια εταιρεία, Weezy, στο τελευταίο σημάδι ενοποίησης στην αγορά εξαιρετικά γρήγορης παράδοσης ειδών παντοπωλείου.

Η Getir με έδρα την Κωνσταντινούπολη, η οποία στοχεύει να στέλνει βασικά είδη στις πόρτες των πολιτών σε μόλις 10 λεπτά, δήλωσε ότι αγοράζει την Weezy για να επεκταθεί περαιτέρω στην Βρετανία.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επί του παρόντος σε 15 πόλεις και κωμοπόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Λονδίνου, του Μάντσεστερ, του Μπέρμιγχαμ και του Λίβερπουλ.

Η Weezy, η οποία ιδρύθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια από τους Κριστόφ βαν Μπέβερεν και Άλεκ Ντεντ, γνώρισε ιλιγγιώδη ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς περισσότεροι άνθρωποι στράφηκαν στο διαδίκτυο για να κάνουν τις βασικές αγορές τους.

Τώρα έχει περισσότερους από 700 υπαλλήλους, αριθμός που περιλαμβάνει τους οδηγούς παράδοσης της εταιρείας. Σε αντίθεση με τις εταιρείες «συνεργάτες» με ευέλικτες σχέσεις εργασίας, η Weezy αντιμετωπίζει τους ταχυμεταφορείς της ως μισθωτούς.

Σε συνδυασμό με την Getir, η πρόσφατα συγχωνευθείσα εταιρεία θα έχει εργατικό δυναμικό με περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.

«Η συνεργασία με την Weezy, η οποία έχει εδραιωθεί γρήγορα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι μια συναρπαστική ευκαιρία που συμπληρώνει τις πεποιθήσεις και την επιχειρηματική μας προσέγγιση», δήλωσε ο Τουρανκάν Σαλούρ, γενικός διευθυντής της Getir στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε δήλωση του την Τρίτη, σύμφωνα με το CNBC.

Η Ευρώπη φιλοξενεί έναν ακμάζοντα τομέα ηλεκτρονικής παράδοσης ειδών παντοπωλείου που έχει δει ένα κύμα εταιρειών να αναδύεται προσπαθώντας να αμφισβητήσει την εδραιωμένη κυριαρχία στην αγορά από τις καθιερωμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και τα ψιλικατζίδικα.

«Παίκτες» όπως η Getir ή όπως η Gorillas της Γερμανίας και η Zapp της Βρετανίας δελεάζουν τους πελάτες με την υπόσχεση για γρήγορους χρόνους παράδοσης και γενναιόδωρες εκπτώσεις.

Η Getir, μια ιδιωτική εταιρεία, αποτιμήθηκε τελευταία σε 7,75 δισ. δολάρια αφού συγκέντρωσε 550 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Silver Lake, Mubadala, Sequoia και Tiger Global. Έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια μέχρι σήμερα.

Πριν από τα νέα της εξαγοράς, η Weezy είχε συγκεντρώσει συνολικά πάνω από 25 εκατ. δολάρια από τα venture capitals Heartcore Capital και Left Lane Capital.

H συμφωνία έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς άλλων συμφωνιών στον χώρο, από την εξαγορά από την αμερικανική startup τροφίμων Gopuff των βρετανικών εταιρειών Dija και Fancy έως την αγορά μειοψηφικού μεριδίου στην Gorillas από τον γερμανικό γίγαντα παράδοσης φαγητού Delivery Hero.

Οι αναλυτές λένε ότι η αγορά ταχείας παράδοσης ειδών παντοπωλείου εισέρχεται σε μια φάση ενοποίησης, καθώς το πλήθος των διαφορετικών παικτών αγωνίζεται ολοένα και περισσότερο να διαφοροποιήσει τις υπηρεσίες του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider