Marks & Spencer: Πρόταση εξαγοράς από την Apollo - Κέρδη 3% στη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Marks & Spencer: Πρόταση εξαγοράς από την Apollo - Κέρδη 3% στη μετοχή
Κατάστημα Marks & Spencer
Τα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον εξαγοράς καθώς τα οικονομικά του κλάδου έχουν βελτιωθεί δραστικά από την έναρξη της πανδημίας.

Η Marks & Spencer σημείωσε άνοδο στην τιμή της μετοχής της μετά από μια αναφορά ότι η Apollo Global Management εξετάζει μια προσφορά για την αλυσίδα λιανικής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων άρχισε να αξιολογεί την εταιρεία αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν υποτιμημένη λόγω της πανδημίας, ανέφεραν οι Sunday Times. Δεν είναι σαφές εάν το πρόσφατο ράλι στις μετοχές της M&S έχει μειώσει το ενδιαφέρον της Apollo, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Η μετοχή σημειώνει άνοδο περί του 3% στις συναλλαγές του Λονδίνου την Δευτέρα, μετά από άνοδο 31% τον μήνα έως την Παρασκευή. Η εταιρεία αύξησε την πρόβλεψη για τα κέρδη της για δεύτερη φορά στις 10 Νοεμβρίου, δημιουργώντας ελπίδες για την πολυαναμενόμενη ανάκαμψη.

Το ενδιαφέρον θα ήταν το τελευταίο σημάδι ότι οι βρετανικές εταιρείες λιανικής παραμένουν στο στόχαστρο εξαγοράς από funds μετά από τις συμφωνίες για την Asda και την Wm Morrison Supermarkets. Η Apollo, η οποία έχει περισσότερα από 80 δισ. δολάρια σε μετοχικά περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, είχε δείξει ενδιαφέρον και για τις δύο αυτές συμφωνίες, αλλά έχασε από άλλους πλειοδότες.

Οι Sunday Times ανέφεραν τον Αύγουστο ότι η Apollo λέγεται ότι εξετάζει την περίπτωση της J Sainsbury, του δεύτερου μεγαλύτερου πωλητή ειδών παντοπωλείου της Βρετανίας.

Τα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον εξαγοράς καθώς τα οικονομικά του κλάδου έχουν βελτιωθεί δραστικά από την έναρξη της πανδημίας, η οποία αύξησε τις πωλήσεις και επιτάχυνε τις αλλαγές στις αγοραστικές συνήθειες. Τα σουπερμάρκετ παράγουν σημαντικές χρηματοροές και έχουν μεγάλα χαρτοφυλάκια ακινήτων. Η άνοδος των ηλεκτρονικών αγορών έχει κάνει το ηλεκτρονικό εμπόριο πιο κερδοφόρο.

Η Clayton Dubilier & Rice αγόρασε την Wm Morrison για 7 δισεκατομμύρια λίρες τον Οκτώβριο, επικρατώντας της Fortress Investment Group. Το 2020, η TDR Capital και οι αδελφοί Issa συμφώνησαν να αγοράσουν το τρίτο μεγαλύτερο «παντοπωλείο» της χώρας, την Asda Group, σε μια συμφωνία 6,8 δισεκατομμυρίων λιρών.

Το μερίδιο 50% της M&S στη λιανική επιχείρηση της Ocado Group αυξάνει την απήχησή της στην Apollo, ανέφεραν οι Sunday Times.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider