Με 75 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ της ΔΕΗ η EBRD

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με 75 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ της ΔΕΗ η EBRD
Με 75 εκατ. ευρώ συμμετείχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,35 δισ. ευρώ της ΔΕΗ.

Με 75 εκατ. ευρώ συμμετείχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,35 δισ. ευρώ της ΔΕΗ.

Τα νέα κεφάλαια θα βοηθήσουν τη ΔΕH να επιταχύνει τις επενδύσεις της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και να γίνει μια οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη, σύγχρονη και ψηφιακή εταιρεία κοινής ωφέλειας. Η ΔΕΗ στοχεύει επίσης να επωφεληθεί από μια πιο διαφοροποιημένη επενδυτική βάση που έχει εστιάζει περισσότερα σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά και θέματα διακυβέρνησης (ESG).

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της EBRD, Γιούργκεν Ρίγκτερινκ δήλωσε πως «είμαστε ενθουσιασμένοι που γίναμε μέτοχοι στη ΔΕH και στηρίζουμε μια στρατηγική μετασχηματισμού που έχει στόχο την κινητοποίηση περισσότερων ιδιωτικών κεφαλαίων στη ΔΕH όσο και ένα εντυπωσιακό σχέδιο για την αύξηση των επενδύσεων στην ανανεώσιμη ενέργεια στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη» δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της EBRD, Γιούργκεν Ρίγκτερινκ.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την EBRD μέσω αυτής της συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕH, η οποία καταδεικνύει για μία ακόμα φορά την εμπιστοσύνη στο σχέδιο μετασχηματισμού που έχουμε εκπονήσει για να γίνουμε μια οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη ψηφιακή υπηρεσία κοινής ωφέλειας» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος και CEO της ΔEH, Γιώργος Στάσσης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, δήλωσε πως «είμαι πολύ χαρούμενος που η EBRD στηρίζει τη ΔEH συμμετέχοντας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μια εξαιρετικά επιτυχημένη ιστορία μεταστροφής, στην πορεία της εταιρείας προς ένα πιο πράσινο και βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο. Η EBRD απέδειξε για μία ακόμα φορά τη δέσμευσή της στην ελληνική οικονομία και τον ιδιωτικό τομέα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider