Τα «μυθικά» ροφήματα σε κάψουλα που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σας!

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα «μυθικά» ροφήματα σε κάψουλα που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σας!
Βότανα ελληνικής προέλευσης με έμπνευση το... δωδεκάθεο, έρχονται από την "12Gods" στα ράφια της ΑΒ Βασιλόπουλος, για να κερδίσουν μια θέση στην καρδιά σας!

Βότανα ελληνικής προέλευσης με έμπνευση το... δωδεκάθεο, έρχονται από την "12Gods" στα ράφια της ΑΒ Βασιλόπουλος, για να κερδίσουν μια θέση στην καρδιά σας!

Όταν ακούς "12Gods", δηλαδή 12 Θεοί, το μυαλό σου σίγουρα πηγαίνει στο δωδεκάθεο. Πλέον, θα πηγαίνει και στην ομώνυμη ελληνική startup, που δημιουργεί ροφήματα από ελληνικά βότανα μικρών παραγωγών, που μέχρι τώρα εξήγαγαν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό.

Τα ευεργετικά για την υγεία ροφήματα “12Gods”, θα βρίσκονται στο εξής αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο ενέργειες, που ενισχύουν τους μικρούς παραγωγούς και τη διάδοση των θησαυρών της ελληνικής γης, αλλά και που αποτελούν καινοτόμες και αειφόρες επιλογές για τον Έλληνα καταναλωτή.

Τέσσερα βοτανικά χαρμάνια, «κλεισμένα» σε μία πλήρως βιοδιασπώμενη κάψουλα, συμβατή με μηχανές Nespresso. H ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν όλες τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας τη μηχανή που έχουν στο σπίτι τους!

Ποια είναι η "12Gods"

Πίσω από την "12Gods" βρίσκεται μια ελληνική Startup εταιρεία, που έχει βραβευτεί σε αρκετούς διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Η "12Gods" στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς, δίνοντας προτεραιότητα στις ακριτικές περιοχές της χώρας, που αντιμετωπίζουν έντονα δημογραφικά και οικονομικά προβλήματα.

Επιπροσθέτως, στοχεύει στο να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην έρευνα, τον πρωτογενή τομέα των μικροκαλλιεργητών και τη βιομηχανική παραγωγή προϊόντων, γι' αυτό συνεργάζεται με το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών και το Aroma Innovation Hub και παραχωρεί μέρος των κερδών της, για τη στήριξη αντίστοιχων δράσεων καινοτομίας.

Παράλληλα, η “12 Gods” δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συμβολή της για τη δημιουργία μιας πιο ανοιχτής και συμπεριληπτικής κοινωνίας, που δεν αποκλείει κανέναν, γι' αυτό το λόγο στις συσκευασίες της υπάρχει γραφή Braille.

Τα ροφήματα

Τα ροφήματα που θα βρει κανείς στα ράφια της ΑΒ Βασιλόπουλος συνδέουν το όνομά τους με την ελληνική μυθολογία και το δωδεκάθεο, παίρνοντας έμπνευση από την αρχαιότητα και το γεγονός ότι οι παλαιότεροι έδιναν στα βότανα ονόματα θεών και ημίθεων, λόγω της θεραπευτικής τους δράσης.

Ανακαλύψτε τα χαρμάνια και τις ευεργετικές τους δράσεις:

  • Minthi (μέντα, μολοχάνθη, ιξός, μάραθος)

Δροσερό και γλυκό ταυτόχρονα, ένα αναζωογονητικό χαρμάνι με βάση τη μέντα, η οποία συνεισφέρει στην ομαλή εντερική λειτουργία. Η μολόχα υποστηρίζει την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και διευκολύνει την πέψη, ενώ ο μάραθος έχει σπασμολυτική και χωνευτική επίδραση.

  • Aphrodite (ιβίσκος, λουΐζα, χαμομήλι, κάρδαμο)

Χαρμάνι με όξινη και ελαφρώς πικρή γεύση, από βότανα της Ελλάδας και της Ανατολής. Το κύριο συστατικό, ο ιβίσκος, έχει διεγερτική και τονωτική δράση και ιδιότητες που ενισχύουν την αντοχή, έναντι της φυσικής και νοητικής κόπωσης, ενώ συνεισφέρει στη νεφρική απέκκριση του νερού. Η λουΐζα έχει διουρητική επίδραση. Το χαμομήλι ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού και προάγει την απώλεια βάρους, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες του κάρδαμου ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση.

  • Zeus (τσάι Ολύμπου, ευκάλυπτος, χαμομήλι, τσουκνίδα, θυμάρι)

Δυνατό χαρμάνι με πλούσια γεύση από κατεξοχήν ελληνικά βότανα, με κύριο το τσάι του Ολύμπου. Ο ευκάλυπτος ανακουφίζει τον ερεθισμό της στοματικής και φαρυγγικής κοιλότητας. Το χαμομήλι απαλύνει με φυσικό τρόπο αναπνευστικά προβλήματα, όπως ο βήχας. Η τσουκνίδα προάγει την απόχρεμψη, ενώ το θυμάρι συνεισφέρει στη φυσική άμυνα του οργανισμού.

  • Erodas (δίκταμο, τριβόλι, τσουκνίδα, μέντα, γλυκάνισος)

Ήπιο χαρμάνι, με επίγευση από πράσινες νότες, ένα αφροδισιακό ελιξίριο με κύριο βότανο τον «έρωντα» ή δίκταμο. Περιέχει τριβόλι, το οποίο συνεισφέρει στην αύξηση της ερωτικής επιθυμίας και επίδοσης, ενώ στηρίζει την υγεία των αναπαραγωγικών οργάνων. Επίσης, περιέχει τσουκνίδα, που αναζωογονεί τον οργανισμό, καθώς και γλυκάνισο, που διεγείρει τις εκκρίσεις των αδένων.

Ο στόχος του συνδυασμού των ιδιοτήτων και των συνεργειών των συστατικών των φυτών σε κάθε χαρμάνι είναι ο εξής: Σε ένα μόνο ρόφημα, να λαμβάνει κανείς ωφέλιμα, για την υγεία και το «ευ ζην», συστατικά. Για τους Αρχαίους Έλληνες, άλλωστε, το «ευ ζην» αποτελούσε το ύψιστο αγαθό και μεταφραζόταν ως «η τέχνη του να ζει κανείς καλά» (ευδαιμονία).

Αειφόρα καινοτομία

Η «12Gods» δεσμεύεται για τη βιωσιμότητα των προϊόντων της. Έτσι, η κάψουλα είναι κομποστοποιήσιμη, με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα και βιοδιασπάται πλήρως εντός 23 εβδομάδων στο χώμα.

Επιπλέον, διατηρεί τα βότανα αναλλοίωτα, ενώ το χάρτινο διηθητικό φίλτρο εγγυάται την ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς εμποδίζει τη διαφυγή ιζημάτων στο φλιτζάνι και φιλτράρει το τελικό προϊόν.

Πού θα τα βρούμε;

Μα, φυσικά, στα ΑΒ Βασιλόπουλος, που παραμένουν πιστά στη δέσμευσή τους για στήριξη των τοπικών παραγωγών και της τοπικής οικονομίας, για διάδοση της αξίας των ελληνικών προϊόντων και για υποστήριξη των βιώσιμων προϊόντων, που προάγουν την ευεξία και προστατεύουν το περιβάλλον.

Η "12Gods" φιλοδοξεί να βάλει το φυσικό πλούτο των ελληνικών βοτάνων και πάλι στη σύγχρονη διατροφή και να επαναφέρει την πίστη στην ευεργετικότητά τους, με την ΑΒ Βασιλόπουλος να στηρίζει αυτή την προσπάθεια και να δίνει τη δυνατότητα σε όλους εσάς να τα απολαμβάνετε μέσα από τα καταστήματά της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider