Ηλεκτρονική τραπεζική για επιχειρήσεις: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεκτρονική τραπεζική για επιχειρήσεις: Τι πρέπει να γνωρίζετε;
Οι online υπηρεσίες που διευκολύνουν στο έπακρο όσους διαχειρίζονται τα οικονομικά μίας επιχείρησης.

Οι online υπηρεσίες που διευκολύνουν στο έπακρο όσους διαχειρίζονται τα οικονομικά μίας επιχείρησης.

Πόσα πράγματα που μέχρι πρότινος απαιτούσαν επίσκεψη σε φυσικούς χώρους πλέον γίνονται online; Ως ιδιώτης, αλλά και ιδιοκτήτης ή στέλεχος επιχείρησης, ο οποίος ασχολείται με τον τομέα των οικονομικών, μπορείτε να αξιοποιήσετε το Διαδίκτυο και τη δύναμή του για να έχετε πρόσβαση σε μία τεράστια γκάμα υπηρεσιών, χρήσιμων σε κάθε τι που αναζητούσατε. Οι διευκολύνσεις που έχει φέρει η ηλεκτρονική τραπεζική στη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησής σας είναι πολλές και σημαντικές. Εσείς, αλλά και όσοι διαχειρίζονται ό,τι αφορά πληρωμές, δαπάνες και εισπράξεις, έχετε πλέον στη διάθεσή σας υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να κάνετε τα πάντα - ακόμη και τις παραμικρές λεπτομέρειες - από τον καναπέ του σπιτιού σας.

Στις μέρες μας, κάθε επιχείρηση πρέπει να γνωρίζει και να αξιοποιεί τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, που πλέον προσφέρουν ποικίλες διευκολύνσεις και πλεονεκτήματα. Ευκολία οικονομικής διαχείρισης, πληρωμών και εισπράξεων, ασφάλεια, τραπεζικές υπηρεσίες 24/7, διαχείριση e-shop και πολλές ακόμη υπηρεσίες έχουν έρθει για να αλλάξουν τη σχέση σας με τα οικονομικά της επιχείρησής σας, που πλέον δεν απαιτούν το να βρίσκεστε συνέχεια σε ένα τραπεζικό κατάστημα για κάθε λογής εκκρεμότητα. Οι εποχές έχουν αλλάξει και οι λύσεις που μπορείτε να αξιοποιήσετε είναι πολλές. Γνωρίζετε, αλήθεια, όλες τις δυνατότητες που σας προσφέρει η ηλεκτρονική τραπεζική;

Το e-banking και το m-banking αλλάζουν τις επιχειρήσεις

Η σχέση με την τράπεζά σας γίνεται πλέον πιο προσωπική, ακόμη και αν γίνεται περισσότερο ψηφιακή. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η υπηρεσία e-Banking, μπορείτε πλέον να διαχειρίζεστε μέσω Διαδικτύου, πέρα από τα προσωπικά σας οικονομικά, και κάθε συναλλαγή που αφορά την επιχείρησή σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε χρήστες και να εξοφλείτε τη μισθοδοσία των εργαζομένων σας ή ακόμη να παρακολουθείτε εισαγωγές και εξαγωγές, αλλά και να πραγματοποιείτε τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές με ασφάλεια. Το πιο σημαντικό είναι ότι με το e-Banking μπορείτε να διεκπεραιώνετε τις συναλλαγές της επιχείρησής σας όποια στιγμή επιθυμείτε μέσα στο 24ωρο, ακόμη και Σαββατοκύριακα ή αργίες και μάλιστα (επίσης εξαιρετικά σημαντικό) με σημαντικά χαμηλότερες χρεώσεις από άλλα κανάλια.

Επιπρόσθετα, με χρήση των κωδικών e-banking, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες και μίας Business App από την τράπεζά σας, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε ώστε να κάνετε όλες τις συναλλαγές από το κινητό σας, ακόμη και αν βρίσκεστε εν κινήσει, σε σημαντικά ραντεβού ή και εκτός πόλης ή χώρας. Για ακόμη περισσότερο προσωπική επικοινωνία με τους Επαγγελματικούς σας Συμβούλους στην τράπεζα μπορείτε να αξιοποιήσετε φυσικά και την υπηρεσία v-Banking, που χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της βιντεοεπικοινωνίας και σας επιτρέπει να ζητάτε συμβουλές ή να λύνετε κάθε σας απορία, σαν να βρισκόσασταν σε ένα τραπεζικό κατάστημα.

Ακόμη περισσότερες υπηρεσίες διαθέσιμες

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτές οι δυνατότητες της ηλεκτρονικής τραπεζικής, καθώς, ουσιαστικά, τα όρια τα βάζετε εσείς και οι ανάγκες της επιχείρησής σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να μετατρέψετε συνάλλαγμα online σε πραγματικό χρόνο μέσα από το e-Banking σας, αλλά και να έχετε πρόσβαση σε περισσότερες B2B υπηρεσίες, όπως συνεργασία με συμβούλους, ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί, ηλεκτρονική διαχείριση τιμολογίων κ.ά. Έχετε επιπλέον τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας e-shop και να ενισχύσετε τις ηλεκτρονικές πωλήσεις σας με εκπτώσεις σε εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες. Μπορείτε, όμως, ακόμη και να κάνετε online πωλήσεις χωρίς e-shop και να συνεχίσετε τη δραστηριότητα της επιχείρησής σας, και στην περίπτωση έχετε πελάτες σας που δεν σας επισκέπτονται δια ζώσης.

Οι νέες υπηρεσίες online εισπράξεων σας διευκολύνουν σε κάθε επίπεδο

Τελευταία, έχουν αναπτυχθεί πολλές νέες λύσεις που αφορούν το κομμάτι των online εισπράξεων, οι οποίες θα λύσουν τα χέρια της επιχείρησής σας σε πολλές περιπτώσεις. Αξιοποιώντας υπηρεσίες όπως το Paygate, μπορείτε να παρέχετε σε πελάτες, προμηθευτές και συνεργάτες ευκολία, ευελιξία και ακόμη περισσότερα πλεονεκτήματα. Είναι μία υπηρεσία η οποία απευθύνεται σε επιχειρήσεις που θέλουν να αυτοματοποιήσουν τις εισπράξεις τους και συχνά δέχονται πληρωμές πελατών τους με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού (μεταφορές/εμβάσματα), ενδεικτικά επιχειρήσεις που διαθέτουν e-shop και επιθυμούν να εμπλουτίσουν τους τρόπους πληρωμής, επιχειρήσεις που δέχονται τηλεφωνικές παραγγελίες κλπ. Κάθε αίτημα πληρωμής περιλαμβάνει τα στοιχεία της οφειλής μαζί με στοιχεία ταυτοποίησης που εσείς ορίζετε για την αναγνώριση της κάθε πληρωμής. Προκειμένου για την αποστολή ενός αιτήματος πληρωμής είναι απαραίτητο να έχετε τα email addresses των πελατών σας.. Με αυτόματες, online διαδικασίες ζητάτε τα χρήματα που σας οφείλουν οι πελάτες σας και ενημερώνεστε για κάθε σας είσπραξη, ενώ, χωρίς κόστος, οι πελάτες σας κάνουν γρήγορα και με ασφάλεια τις πληρωμές τους σε εσάς από την τράπεζα της επιλογής τους.

Η διατραπεζική υπηρεσία PayGate σάς δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης της με το μηχανογραφικό σύστημα της επιχείρησής σας (ERP), έτσι ώστε, όταν ολοκληρώνεται μια πληρωμή, το σύστημά σας να ενημερώνεται αυτόματα. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα να βλέπετε αμέσως στον λογαριασμό σας τα χρήματα από τις πληρωμές των πελατών σας, ακόμη και σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες, ενώ τα πλεονεκτήματά σας δεν σταματούν εδώ. Περιορίζετε τον χρόνο που δαπανάτε για είσπραξη των οφειλών σας, ενώ, επιπλέον, η υπηρεσία μπορεί να συνδυαστεί με την ηλεκτρονική τιμολόγηση και αρχειοθέτηση. Τέλος, η ηλεκτρονική επεξεργασία των εισπράξεων σας προστατεύει από λανθασμένες πληρωμές, οι οποίες μπορεί να οφείλονται σε λάθη πελατών σας.

Advertisement

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider