Ράλι 9% για την Alibaba, μετά την επανεμφάνιση Μα και την αποκάλυψη του νέου τσιπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι 9% για την Alibaba, μετά την επανεμφάνιση Μα και την αποκάλυψη του νέου τσιπ
Οι κινήσεις του Μα αποτελούν θέμα έντονης συζήτησης, καθώς η εταιρεία επιδιώκει την αυτάρκεια στους ημιαγωγούς και τη διεύρυνση του cloud.

Ράλι έως και 9% κατέγραψε η τιμή της μετοχής της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ, έπειτα από τα δημοσιεύματα πως ο Τζακ Μα ταξίδεψε στην Ευρώπη αλλά και σε συνέχεια της αποκάλυψης του νέου τσιπ, που βασίζεται σε προηγμένη τεχνολογία 5 νανομέτρων, και αποτελεί ορόσημο στην επιδίωξη της Κίνας για αυτάρκεια στους ημιαγωγούς.

Την Τρίτη, η εφημερίδα East Week, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, ανέφερε ότι ο Μα είχε ταξιδέψει στην Ισπανία το Σαββατοκύριακο με τους δισεκατομμυριούχους φίλους του και τους επιχειρηματικούς συνεργάτες του για διακοπές ιστιοπλοΐας.

Η South China Morning Post, η οποία ανήκει στην Alibaba, δημοσίευσε ένα άρθρο που ανέφερε ότι ο Ma ήταν στην Ισπανία για μια περιοδεία μελέτης γεωργικών και τεχνολογικών θεμάτων που σχετίζονται με περιβαλλοντικά ζητήματα.

Οι κινήσεις του Μα αποτελούν θέμα έντονης συζήτησης τους τελευταίους μήνες.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μια επίσημη εμφάνιση του Τζακ Μα θα είχε τουλάχιστον 10% αντίκτυπο στην τιμή της μετοχής της Alibaba, καθώς αυτό είναι μια σταθερή αβεβαιότητα των επενδυτών σχετικά με τη μετοχή», ανέφερε στο CNBC ο Tariq Dennison, διαχειριστής στην GFM Asset Management.

Παράλληλα, η Alibaba ανακοίνωσε το νέο τσιπ, σχεδιασμένο για διακομιστές, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις δυνατότητες του cloud, το οποίο θεωρείται βασικό μέρος της μελλοντικής ανάπτυξης και προς το παρόν αντιπροσωπεύει το 8% των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

Επιπλέον, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να ανοίξει νέα κέντρα δεδομένων στη Νότια Κορέα και την Ταϊλάνδη το επόμενο έτος, διευρύνοντας την επέκταση του cloud στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Alibaba παρήγαγε ένα από τα πιο προηγμένα κινέζικα τσιπ - «Βήμα μπρος» για την τεχνολογική αυτάρκεια της χώρας

Η Alibaba προχωρεί στην παραγωγή δικών της τσιπ για υπηρεσίες cloud

Στο Χονγκ Κονγκ εμφανίστηκε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα

gazzetta
gazzetta reader insider insider