Διεθνή
19-10-2021 | 14:03

Delivery Hero: Επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων στην startup με είδη παντοπωλείου Gorillas

Newsroom
Μοιράσου το
Delivery Hero: Επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων στην startup με είδη παντοπωλείου Gorillas
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η γερμανική εταιρεία παράδοσης τροφίμων Delivery Hero έχει επενδύσει 235 εκατ. δολάρια στην Gorillas, μια διαδικτυακή επιχείρηση ειδών παντοπωλείου, στο πλαίσιο ενός γύρου χρηματοδότησης 1 δισ.  δολαρίων.

Η Gorillas ιδρύθηκε τον Μάιο του 2020, αλλά αυξήθηκε με ταχείς ρυθμούς καθώς η ζήτηση για την υπηρεσία της, η οποία στέλνει είδη παντοπωλείου στις πόρτες των ανθρώπων σε μόλις 10 λεπτά, απογειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Είναι μία από τις πολλές ευρωπαϊκές startups που ανταγωνίζονται σε έναν ολοένα και πιο απαιτητικό χώρο. Οι ανταγωνιστές περιλαμβάνουν την τουρκική εταιρεία Getir, τη βρετανική εταιρεία Zapp και τη γερμανική Flink.

Η Delivery Hero λέει ότι ηγήθηκε τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της Gorillas και τώρα κατέχει ποσοστό 8% στην εταιρεία. Η Tencent, η Coatue, η DST και η Dragoneer ήταν επίσης ανάμεσα στους επενδυτές.

Η Delivery Hero είναι μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές πλατφόρμες παράδοσης τροφίμων της Ευρώπης, που ανταγωνίζεται τις Deliveroo και Just Eat Takeaway. Έχει τις δικές της φιλοδοξίες να πετύχει την ταχεία παράδοση ειδών παντοπωλείου, έχοντας ανοίξει αρκετά «καταστήματα» σε διάφορες χώρες.

Η Gorillas αποτιμάται τώρα στα 3,1 δισ. δολάρια, ένα σημαντικό βήμα σε σχέση με την αξία των 6 δισ. δολαρίων που η εταιρεία φέρεται να αναζητούσε νωρίτερα φέτος.

Η εταιρεία ήταν επίσης σε συζητήσεις με τον αμερικανικό κολοσσό παράδοσης τροφίμων DoorDash για μια επένδυση, αλλά αυτές οι συνομιλίες τελικά κατέρρευσαν, σύμφωνα με διάφορες αναφορές.

Η Delivery Hero είναι σε αποστολή να προωθήσει το γρήγορο εμπόριο σε παγκόσμιο επίπεδο και βλέπουμε την Gorillas ως έναν από τους ηγέτες στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Niklas Östberg, CEO και ιδρυτής της Delivery Hero, σε δήλωσή του την Τρίτη.

Οι μετοχές της Delivery Hero αυξήθηκαν περισσότερο από 1% το πρωί της Τρίτης.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.