Σκάνδαλο στη Microsoft: Από το 2008 οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις του Γκέιτς σε υπαλλήλους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκάνδαλο στη Microsoft: Από το 2008 οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις του Γκέιτς σε υπαλλήλους
Η παρενόχληση του δισεκατομμυριούχου σε υπάλληλο του κρίθηκε πως δεν χρειάζεται τη λήψη περαιτέρω μέτρων από το Δ.Σ. της Microsoft.

Ο Μπιλ Γκέιτς είχε προειδοποιηθεί από το 2008 να σταματήσει την αποστολή ακατάλληλων emails σε υπάλληλο της Microsoft, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Wall Street Journal για το σκάνδαλο που αποτέλεσε έναν από τους λόγους για την απομάκρυνση του ιδρυτή της εταιρείας από τα ηνία του αμερικανικού τεχνολογικού ομίλου.

Όπως αναφέρει η WSJ, το 2019, όταν και είχαν βγει στη δημοσιότητα οι πρώτες αναφορές για σεξουαλική παρενόχληση του Γκέιτς σε υπαλλήλους της εταιρείας, δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε ανακύψει παρόμοιο ζήτημα, καθώς από το 2008 οι επικεφαλής της Microsoft είχαν εντοπίσει emails μεταξύ του Γκέιτς και εργαζόμενη του με ξεκάθαρες ενδείξεις φλερταρίσματος από τον -παντρεμένο τότε- δισεκατομμυριούχο.

Δύο στελέχη της Microsoft, ο γενικός σύμβουλος Μπραντ Σμιθ και η τότε επικεφαλής HR Λίζα Μπράμελ, προσέγγισαν τον Γκέιτς, ζητώντας του να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά. Ο ιδρυτής της εταιρείας παραδέχθηκε ότι τα emails δεν ήταν σωστά και συμφώνησε να δώσει τέλος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σμιθ και η Μπράμελ ενημέρωσαν ορισμένα μέλη του Δ.Σ. της Microsoft για το γεγονός και μια επιτροπή του Δ.Σ. συζήτησε το θέμα, κρίνοντας πως δεν χρειάζεται καμία περαιτέρω ενέργεια καθώς δεν προέκυπτε ζήτημα φυσικής επαφής μεταξύ του Γκέιτς και της υπαλλήλου.

Η Μπριζίτ Άρνολντ, εκπρόσωπος του Γκέιτς διέψευσε τις φήμες, αναφέροντας πως «είναι ανακυκλωμένες φήμες, χωρίς βάση και έχουν ως σκοπό να δυσφημίσουν και να βλάψουν τον Μπιλ Γκέιτς».

Υπενθυμίζεται πως ο Γκέιτς ήταν CEO της Microsoft μέχρι το 2000 και πρόεδρος του Δ.Σ. μέχρι το 2014, ενώ διατέλεσε στα ηγετικά κλιμάκια της εταιρείας μέχρι τον Μάρτιο του 2020, όταν και παραιτήθηκε από το Δ.Σ.

Το 2021, ο Γκέιτς χώρισε με τη σύζυγο του, Μελίντα, μετά από 27 χρόνια γάμου, με το διαζύγιο να οριστικοποιείται τον Αύγουστο και με τους δύο να διατηρούν από κοινού τη διοίκηση του ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation, μιας εκ των μεγαλύτερων φιλανθρωπικών οργανώσεων παγκόσμίως.

Σύμφωνα με την WSJ, μετά την αποχώρηση του Γκέιτς από την Microsoft, η διοίκηση του τεχνολογικού ομίλου προσέλαβε νομικό σύμβουλο για να διερευνήσει τα περί ερωτικής σχέσης του Γκέιτς με υπάλληλο της εταιρείας. Η εν λόγω σχέση φέρεται να ξεκίνησε το 2002, ενώ η Microsoft υποστηρίζει πως έλαβε γνώση για αυτή χρόνια αργότερα, το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι πια ανάμεσα στους δύο πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider