Η Aristocrat αγοράζει την Playtech σε ένα deal 3,7 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Aristocrat αγοράζει την Playtech σε ένα deal 3,7 δισ. δολαρίων
Η προσφορά αξιολογεί την εισηγμένη Playtech στα 9,35 δολάρια ανα μεροχή με premium περίπου 58%.

Η αυστραλιανή κατασκευάστρια μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών Aristocrat Leisure Ltd. sυμφώνησε στην αγορά της βρετανικής εταιρείας στοιχηματικού λογισμικού Playtech Plc έναντι 3,7 δισ. δολαρίων (5 δισ. δολάρια Αυστραλίας).

Η προσφορά αξιολογεί την εισηγμένη Playtech στα 9,35 δολάρια ανα μεροχή με premium περίπου 58% από την τιμή που είχε η μετοχή της εταιρείας κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης στις 15/10, σύμφωνα με ανακοίνωση της Aristocrat.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Aristocrat σχεδιάζει να συγκεντρώσει 968 εκατ. δολάρια (A$1,3 δισ. ) από πωλήσεις μετοχών για να βοηθήσει με τη χρηματοδότηση της αγοράς και η μετοχή θα πωληθεί με 8,6% έκπτωση από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής.

Η συμφωνία θα αυξήσει τη βαρύτητα της κατασκευαστικής στον γοργά αναπτυσσόμενο κόσμο των διαδικτυακών παιχνιδιών και αθλητικού στοιχηματισμού, ο οποίος εκτιμάται πως το 2020 «άξιζε» περί τα 70 δισ. δολάρια.

Η συναλλαγή θα δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε επίπεδο «επιχείρησης σε επιχείρηση», διεθνώς, αναφέρει σχετικά η Aristocrat, η οποία αναμένει πως η ιταλική Snaitech (η οποία ανήκει στην Playtech) θα ανοίξει νέες ευρωπαϊκές αγορές, την ίδια ώρα που οι επιχειρήσεις αυτού του τύπου στη Βόρεια Αμερική συνεχίζουν να αναπτύσσονται.

Η Aristocrat έχει λάβει επιστολές ενδιαφέροντος ή αμετάκλητες δεσμέυσεις ως στήριξη της συμφωνίας, από επενδυτές που έχουν στην κατοχή τους σχεδόν το 20,7% των εκκρεμών μετοχών της Playtech, μεταξύ των οποίων και ο μέτοχος πλειοψηφίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Real Consulting: Εξαγορά του 60% της CLOUDIDEAS για 800.000 ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider